Novac, isplata, šalter
Tanjug/Filip Krainčanić
Novac, isplata, šalter

Tanjug/Filip Krainčanić

Novac, isplata, šalter, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

* Kosovo je, uz Moldaviju, najsiromašniji politički entitet u Evropi. Bruto domaći proizvod je tek 6,3 milijarde evra, ili 3.400 evra po glavni stanovnika

* Narod jedva preživljava, a takse koje su Albanci uveli dodatno otežavaju život

* Dugo je najavljivano povećanje plata u javnom sektoru, ali izgleda da od toga neće biti ništa

Stalno povećanje plata u javnom sektoru utiče na konkurentnost privatnog sektora, zbog čega su u Privrednoj komori Kosova protiv povećanja zarada, uprkos izbornim obećanjima političara.

Iako izborna kampanja zvanično još nije počela, političari, u trci za svaki glas, kako se to i očekivalo, obećavaju povećanje plata u javnom sektoru pozivajući se na Zakon o platama koji je stupio na snagu početkom godine, piše Indeksonline.

Pročitajte još:

 

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukuća je rekao da stalni rast plata u javnom sektoru utiče na konkurentnost privatnog sektora.

Kosovo

Dejan Briza

Kosovo, Foto: Dejan Briza

„Apsolutno smo protiv povećanja plata. To nije samo pitanje budžeta, već i dalje povećanje plata ima direktan uticaj na konkurentnost privatnog sektora,“- ističe Rukuća.

On je dodao da privatni sektor na Kosovu, koji se smatra promoterom ekonomskog rasta i otvaranja novih radnih mesta, ne uspeva da sledi trend rasta plata koji je prisutan u javnom sektoru.

Pre 10 godina je posetio našu zemlju, a sada donosi razornu poruku predsedniku Vučiću! Sve se rešava!

AUTOR: Novosti/D.S. DATUM I VREME: 09.09.2019. 07:40 Pre deset godina Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll * Mediji prenose da će Dmitrij Medvedev doći Srbiju * Ruski premijer Dmitrij Medvedev mogao bi da bude gost na obeležavanju 75.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!