Grčka, Kosovo
Ilustracija
Grčka, Kosovo

Ilustracija

Grčka, Kosovo, Foto: Ilustracija

Stav Grčke da ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen, izjavio je ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Djakofotakis.

On je tako pokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvid Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati tzv. Kosovo.

– U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, grčki stav o nepriznavanju Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen – navodi se u pisanom odgovoru Djakofotakis koji je Tanjugu prosledila njegova pres služba.

Flips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale tzv. Kosovo promenti svoje stavove, osim Grčke.

– Grčka će vrlo verovatno priznati Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna Kosovo – rekao je Filips.

Filips i Server takođe smatraju da bi stavove pet zemalja članica EU trebalo videti posle okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

Komentari (1)

Васке

14.04.2021 09:43

Наша православна браћа никада неће признати лажну државу.