Spaljeni pomoćni objekti, obijena kuća - pukom srećom izbegnuta tragedija (FOTO)
alo.rs
spaljena kuća
spaljena kuća, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Sinoć oko 22 sata zapaljen je pomoćni objekat – plevnja porodice Jovanović u selu Mogila u Kosovskoj Vitini, a porodična kuća je tom prilikom obijena.
U požaru srećom niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta. U trenutku izbijanja požara u kući i dvorišu nije bilo nikoga s obzirom da je glava porodice Blagoje Jovanović (73) nedavno preminuo, a njegova supruga Ljubinka (70) je otputovala kod sina u Smederevo.

Ističemo da je ovo već drugi incident u naselju Kosovska Vitina u svega nekoliko dana. Prethodno je u utorak kamenovana Osnovna škola “Mladen Marković” u Vitini prlikom čega su polupani prozori na objektu, a nepoznati počinioci pokušali su da obiju i ulazna vrata. Nakon napada na maloletnu decu, izgrednici sada ne daju mira ni porodicama preminulih Srba.

Prethodnih nedelju dana ponovo su pojačani napadi i pritisci na Srbe u južnoj pokrajini. Svetomir Bačević je u Peći uhapšen bez ijednog dokaza za ratni zločin, Nenad Arsić je optužen na šest godina zatvora na osnovu iskaza lažnih svedoka, dok su nepoznati počinioci postavili znak na albanskom jeziku „Naša crkva“ u blizini ostataka pravoslavne crkve u selu Suvo Grlo kod Srbice.

Komentari (1)

FUKARO

25.12.2020 13:42

IMAJU ONI RODJAKE SIPTARE U SBRIJI KAZNITE IH PO KRATKOM POSTUPKU..NE LCEITE SIPTARSKU STOKU U BGD..NECETE? ZNACI MRZITE SRBE I KOSOVO VAMA U BGD SLUZI KAO MONETA ZA POTKUSURIVANJE