Ramuš Haradinaj
Profimedia
Ramuš Haradinaj

Profimedia

Ramuš Haradinaj, Foto: Profimedia

*Podneo ostavku u petak, 19. jula

*Prvi put je ostavku podneo na mesto premijera nakon što je 2005. optužen za ratne zločine nad nealbancima i civilima

*Građani Beograda se izjasnili u vezi sa novim pozivom za Hag

 

Pre tri dana Srbijom su odjeknule dve informacije - da je Ramuš Haradinaj dobio poziv za Hag kako bi u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine dao iskaz pred Specijalnim sudom i druga - da je zbog toga podneo neopozivu ostavku na mesto premijera samozvanog Kosova.

Različite su procene stručne i svetske javnosti u vezi sa pozadinom Haradinajevog povlačenja sa funkcije, kao i sa ishodom procesa u Hagu, zbog čega smo građane Beograda pitali kakvo je njihovo mišljenje.

ŠIPTARSKI KRVOLOCI POČELI DA LOVE SRBE KAO ŽIVOTINJE! Samo nekoliko sati nakon Vučićevog obraćanja, počela odmazda na Jarinju!

Iako su odgovori raznoliki, u jednom su svi saglasni - presuda "kriv je" bila bi pravedna. Nažalost, ni doživotna robija ne bi mogla da spere sva zlodela koje je Srbima naneo, ali to je najmanje što bi sud mogao da učini.

Kakav je tačno stav srpske javnosti o tome da li će Ramuš Haradinaj biti osuđen, pogledajte u prilogu ispod: 

 

Komentari (2)

Krle

22.07.2019 15:42

Izaci ce odande kao pobednik. Po ne znam koji put. Nazalost... a mi cemo i dalje ocekivati da nas nekad u zivotu Justicija pogleda. Na nasu veliku veliku zalost, mi izgleda nikada necemo shvatiti da ceo sve voli vise tog jbnog Haradinaja i Tacija i Veseljija od nas... Nemamo mi cemu dobrom da se nadamo...

Stockholm

22.07.2019 16:38

Sve je to ok,samo ima jedan veliki problem?a to je sto se mi koji smo saglasni s tim nista ne?pitamo?