OVK, UČK, Šiptarski teroristi
Shutterstock
OVK, UČK, Šiptarski teroristi

Shutterstock

OVK, UČK, Šiptarski teroristi, Foto: Shutterstock

Drecun je tako reagovao na jučerašnje saopštenje Lajčaka u kojem je naveo da je sastanak ekspertske runde dijaloga Beograda i Prištine, zakazan za 28. septembar u Briselu, odložen zbog virusa korona.

Milovan Drecun

Printscreen

Milovan Drecun, Foto: Printscreen

Ističe da umesto da EU insistira kako bi pokazala da Beograd ima validnog sagovornika koji je spreman da nešto ispregovara i realizuje, ona, dodaje, dozvoljava Prištini da se tako ponaša.

"Zbog toga Beograd ne može da veruje Albancima da će realizovati ono što ćemo se dogovoriti u budućnosti", naveo je Drecun.

Ističe da su ta dokumenta korišćenja za zastrašivanje svedoka, da je njihov identitet otkriven i da su veterani OVK saznali ko su zaštićeni svedoci.

"Veoma sam oprezan, već dve decenije sam u toj materiji i bogato iskustvo mi govori da kada je suđenje Albancima za zločine nad Srbima u pitanju, pravda jako teško dostižna", rekao je Palibrk.

Kako kaže, dok ne vidi pravosnažnu presudu makar protiv jednog Albana, ističe da nema poverenja u to.

Komentari (1)

Dragan

27.09.2020 08:43

Kakav Lajcek nije neutralan,nastrojen je siptarima treba ga pomeriti sa tog mesta . Iznado razlog KORONA koliko je to glupo i prozirno , prava BEDA i dali on racuna Srbe u tako glupu naciju.