Ričard Grenel
EPA/EFE

 

Ričard Grenel, Foto: EPA/EFE

On je u intervjuu televiziji "Njuzmax", rekao da su "neki takozvani stručnjaci" pritisnuli dve strane da razgovaraju samo o političkim pitanjima.

Zona Šenžen, nalik onoj u kineskoj Specijalnoj ekonomskoj zoni Šenžen, a ne Šengen. U osnovi, to bi trebalo da bude ekonomska unija Kosova i Srbije.

Šenženska zona sastojala se od četiri do devet okruga grada Šenžen u provinciji Guangdong, i to Luohu, Futian, Nanshan i Iantian. U 2010. godini proširena je na ostatak grada, znatno povećavajući geografsku veličinu SEZ-a.

Mnogi proizvođači u ovim zonama orijentisani su prema izvoznim tržištima proizvode i sastavljaju robu u zoni.

 

 

Komentari (5)

protiv SAD

23.06.2020 17:16

Kazi ti Amerikanacu da bas ne razume Balkana. Kosovo treba da se dijeli.

antidot

23.06.2020 21:20

Žen-šen je vrlo široko korišćen adaptogen, što znači da se primenjuje za prilagođavanje organizma uslovima pojačanog napora i stresa. Šenžen je valjda obrnuto.

mix

24.06.2020 01:50

Moze,ali uz ultimatno prethodno prihvatanje formalnog suvereniteta Srbije od strane kosovskih vlasti. Naravno, uz prihvatanje najsireg moguceg autonomnog modela samouprave bez formalnog priznanja od strane Srbije.U okviru tog politickog resenja izvrsila bi se i formalna korekcija granica prema predlogu Srbije.Npr. kao Wels ili Skotska u GB ,ali bez politickog predstavljanja u Bgd!

Dobi

24.06.2020 09:18

Amerika nije isto sto i Kina, ako oni uzmu Kosovo,to ce biti El Dorado, leglo korupcije i kriminala iz koga ce Amerika izvlaciti glavni dobitak, njima i treba bas tako neko podrucje gde ce vladati zakoni divljeg zapada.Sen-Zen i Kosovo se nikad nece uporedjivati ni blizu, to i mala deca znaju.

neregistrovan

24.06.2020 10:32

Sta ovaj prica?Ako je ta zona u Kini onda i KiM mora da bude u Srbiji,Srpska vojska i policija da kontrolise a ostali organi da rade svoj posao e onda jos i da se razmisli ali ovako nikako.