Kosovska policija
AP/Bojan Slavković
Kosovska policija

AP/Bojan Slavković

Kosovska policija, Foto: AP/Bojan Slavković

* 16 godina od zločina u Goraždevcu

* Ubijeni Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12), a teško su ranjeni Ðorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13)

* Napadači na srpsku decu 2003. godine koja su se kupala na reci samo 500 metara od centra sela, uprkos obećanjima nikada nisu otkriveni

Danas se navršava 16 godina od zločina u Goraždevcu kada su nevina srpska deca, dok su se kupala u reci Bistrici, mučki ubijena i teško ranjena, a da za napad na njih niko nikada nije odogovarao.

Tada su ubijeni Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12), a teško su ranjeni Ðorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).

Napadači na srpsku decu 2003. godine koja su se kupala na reci samo 500 metara od centra sela, uprkos obećanjima nikada nisu otkriveni.

UŽASAN UDES U SRBIJI! Kolima udarili u MEDVEDA, najmanje troje povređeno! Zver napravila MASAKR!

Ovo je jedan od četiri najveća zločina počinjena nad Srbima od dolaska međunarodne misije na Kosovo. U otkrivanju napadača nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je tada ponudio UNMIK.

Roditelji ubijene dece razočarani su što počinioci tog zločina još nisu izvedeni pred lice pravde, iako su, kako tvrde, zločinci poznati. Godine prolaze, a njima i parastosi, a odgovora još nema.

Svi DETALJI velike policijske akcije: OVAJ SRPSKI POLITIČAR je uhvaćen na jahti sa OZLOGLAŠENIM KRIMINALCEM!

AUTOR: Ekipa Alo! DATUM I VREME: 13.08.2019. 10:14 Ekskluzivno Foto: Alo!/Rajko Ristić * Sergej Trifunović, predsednik opozicionog PSG, upravljao plovilom bez potrebnih dozvola * Tokom glisiranja na beogradskim rekama ugrozio bezbednost ostalih učesnika rečnog saobraćaja * Tokom policijske akcije na beogradskim rekama, uhvaćen sa licem koje je osuđeno za ubistvo, a dovodi se u vezu sa još nekoliko teških kriminalnih dela Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović 11.

Za zločin još niko nije odgovarao, a Euleks je usled nedostatka dokaza zatvorio istragu, koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK-a. Kosovska policija saslušala je u vezi sa ovim slučajem 75 lica, među kojima su bila i ranjena deca. Pretresla je 100 kuća.

"NEKI POSLOVI SA MUFTIJOM SU NA POLA PUTA" Veselji najavio plan koji će RAZBESNETI SRBE, Albanci opet OSVAJAJU TERITORIJU!

Predsednik Kosova Hašim Tači je 2016. godine po prvi put položio cveće na spomenik ubijenim dečacima, obećavši da će raditi na tome da se svaki zločin rasvetli i kazni, ali i da se utvrdi sudbina nestalih.

U najteže zločine nad Srbima spadaju i ubistvo 14 žetelaca u Starom Grackom, ubistvo tročlane porodice Stolić kod Obilića kao i postvljanje eksploziva pod autobus Niš ekspresa kod Podujeva kada je poginulo 12 putnika koji su išli na zadušnice.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Komentari (1)

tigar

14.08.2019 01:13

Kao roditelj uzeo bih pravdu u svoje ruke!