Džo Bajden, Donald Tramp
Tanjug / AP
Džo Bajden, Donald Tramp

Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

Samo u prvoj nedelji kampanja "Srbi za Trampa" dobila je veliku podršku, između ostalog i prvu službenu Dena Seversona, komandanta mornarice i "top gan" pilota u penziji, koji se kandiduje za Kongres u 19. okrugu na Floridi.

Pročitajte još:

Kampanja je započeta 3. avgusta sa ciljem da mobiliše oko milion državljana SAD srpskog porekla da se pridruže organizovanom naporu i pomognu ponovni izbor predsednika Donalda Trampa, prenosi Srpski radio Čikago.

Severson je rekao da se suočavamo sa "velikim pritiskom i kretanju demokrata prema komunizmu", i dodao da američki Srbi razumeju "koliko destruktivan komunizam može biti", prenosi RTV.

- Apsolutno je divno videti ih kako se udružuju kako bi sprečili da radikalna levica uspostavi nešto tako opasno u našoj zemlji - rekao je Severson.

Džo Bajden, Donald Tramp

Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

Kampanju su pokrenule Olga Ravasi i Pamela Kolins u cilju promovisanja građanskog i političkog angažmana srpske zajednice u SAD.

- Podržavamo predsednika Donalda Trampa zato što se nacija suočava sa egzistencijalnom krizom i u vreme velike nestabilnosti potreban je kontinuitet snažnog vođstva predsednika Trampa, poverenje u vremenu teških odluka, i preka potreba za zakonom i redom - rekle su Ravasi i Kolins.

"Srbi za Trampa" 2020. planiraju da nastave razvoj mreže kako bi formirali snažnu bazu pristalica u svakoj ključnoj saveznoj državi, što je vrlo bitno za ponovni izbor predsednika Trampa.

Albanci

EPA

Albanci, Foto: EPA

Akcija u kojoj Srbi podržavaju Trampa naravno nije prošla neprimećeno u Prištini. Direktor Instituta za politička istraživanja iz Prištine Ljuljzim Peci kaže da i nakon predstojećih izbora u SAD očekuje istu posvećenost nastavku dijaloga kao i do sada.

- Mislim da će dijalog potrajati više od Trampovog mandata i mi ne znamo ko će biti idući predsednik, pregovori će se voditi najmanje još godinu dana, a već tada ćemo imati novu administraciju u Vašingtonu. I ako dođe Bajden ja mislim da se politika prema Kosovu i Srbiji neće promeniti - ocenio je on.

Srbi idu na glasanje na Kosovu i Metohiji

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Peci tvrdi da Srbija jeste stara država, ali da nije završila svoju modernu državnost i treba da definiše svoje granice, a da takozvano Kosovo nema puni međunarodni legitimitet, bez čega nema budućnost.

- Budućnost sada ekskluzivno zavisi od volje lidera u Prištini i u Beogradu da li hoće da uđu u EU ili hoće da ovo ostave kao veliki nerešeni problem za buduće generacije - kazao je Peci.

Džo Bajden, Donald Tramp

Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

On je ustvrdio i da će se puna normalizacija odnosa Prištine i Beograda desiti tek kada Srbija prizna Kosovo i smatra da će Kosovo biti u fokusu američke administracije bez obzira ko je na čelu Bele kuće.

Preporučujemo:

Komentari (1)

zagondzija

10.08.2020 20:05

Trump do pobede✊??