Novo Brdo, crkva,
printscren youtube
Novo Brdo, crkva,

printscren youtube

Novo Brdo, crkva, , Foto: printscren youtube

* Prvo prisvajanje, pa katoličke mise, pa kosovska zastava, a od juče i bageri

* Iza svega, navodno, stoji jedna firma iz Beograda

* Na lice mesta dolazila i policija

Ono što je još zanimljivije jeste da je rekonstrukciju tvrđave radila jedna srpska firma koja je, prema navodima kosovskih institucija, glavni krivac što oni nisu urađeni kako treba, ali i glavni krivac za rušenje zidina koje se trenutno dešava na Novom Brdu.

Predsednik ove države dolazi u Beograd i donosi važnu poruku Srbima!

AUTOR: Alo/Agencije DATUM I VREME: 06.09.2019. 17:38 - 06.09.2019. 18:04 Na pomolu novi veliki talas povlačenja priznanja?! Kosovo, Foto: printscreen * Predsednik Češke Republike ne isključuje mogućnost da njegova zemlja jednog dana povuče priznanje lažne države Kosovo * Miloš Zeman dolazi u Srbiju 10.

Prema njihovom pisanju, Kosovski institut za zaštitu spomenika zabranio je radove još pre nekoliko dana, a direktor te institucije Ismet Hajrulahu rekao je da je rušenje zidova bagerima "nezakonito i krivično delo".

Sve to dešavalo se početkom ove nedelje a, kako je preneo portal "Kossev", radovi su ipak nastavljeni i juče i preključe. Takođe, na lice mesta je izlazila i policija.

Takođe, kako se može pročitati u albanskim medijima, kosovsko Ministarstvo kulture i ranije je navelo da je za odronjavanje odgovorna kompanija iz Beograda. Malo pre toga još jedna provokacija - na ostacima pravoslavnog sabornog hrama Svetog Nikole, i bez dozvole Srpske pravoslavne crkve (SPC), kosovski rimokatolici nedavno služili misu.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!