Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

* Američki ambasador na KiM Filip Kosnet dao ostavku u Agenciji za poređenje i verifikaciju imovine

* Razlog je Naser Šalja, bivši komandant OVK, koji je izabran u odbor te agencije uprkos upozorenjima predstavnika diplomatskih misija u Prištini da je nekvalifikovan i zato neprihvatljiv

* Zapadni ambasadori se distanciraju od Prištine

Ambasada SAD je, posle Britanaca, povukla svog predstavnika iz kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine. Razlog je Naser Šalja, bivši komandant OVK, koji je izabran u odbor te agencije uprkos upozorenjima predstavnika diplomatskih misija u Prištini da je nekvalifikovan i zato neprihvatljiv.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet poručio je da SAD neće nastaviti da učestvuju u radu tog tela jer rukovodstvo tog odbora služi ličnim i političkim interesima više nego ljudima. On je ranije zahtevao da se nekvalifikovani ljudi i oni koji zauzmu pozicije putem nepotizma i klijentelizma uklone iz prištinskih institucija.

SVETSKE AGENCIJE PRENOSE Još jedna zemlja POVUKLA PRIZNANJE Kosova!

"JOŠ MOŽE DA SLUŽI" Profesor Trifković otkrio kako je Zaev preživeo na vlasti, jedna od najvećih afera ga NIJE NI DOTAKLA!

 

Prethodno je britanski ambasador Ruri O‘Konel izašao iz odbora iz istih razloga i upozorio da „kosovski prijatelji“ gube strpljenje. I nemački ambasador Kristijan Held nije krio nezadovoljstvo potezima Prištine, pa je poručio da strani ambasadori ne mogu da budu tretirani kao „zavese za prozore“.

Protest Priština

Tanjug/Edib Tahirović

Priština, Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Politički analitičar Branko Radun kaže da je sad već očigledno da se zapadni ambasadori distanciraju od Prištine:

"VREME JE DA STAVIMO TAČKU" Americi se pridružile 4 DRŽAVE, izdali saopštenje kojim udaraju U SRCE SRBIJE! Skot kreće u napad!

BOCAN-HARČENKO RAZOTKRIO PRLJAVE PLANOVE ZEMALJA "KVINTE" Zapad nastoji da još jednom okrivi Beograd, a evo i zašto! Dijalog sa Prištinom moguć je samo na JEDAN NAČIN!

Devojčici (9) pozlilo, otac pokušavao da je osvesti, a onda su policajci izveli NEVEROVATNU STVAR!

AUTOR: Pink/ Alo.rs/N.M. DATUM I VREME: 17.08.2019. 10:11 Saobraćajnoj patroli na auto-putu Niš - Beograd na poziciji između Umčara i Malog Požarevca, vozači su prijavili da su pored kolovoza uočili čoveka koji drži dete u naručju i pokušava da ga osvesti.

- U paketu sa pozivima za Hag, ovo je poruka i pritisak kosovskih saveznika Prištini da mora da koriguje politiku i potrošene političare sa ratnim stažom zameni novom generacijom. Bila bi šamarčina Prištini da su ambasadori rekli da se povlače zbog Šalje kao komandanta OVK, a ne zbog njegove nestručnosti. Ovako, ovo je jedna packa i fino distanciranje Vašingtona od aktuelnog rukovodstva.

Bonus video

Snimak autoputa Miloš Veliki dronom

 

Komentari (2)

Ne Tramp

18.08.2019 10:09

Srbija treba da je nezavisna i slobodna!

Miki

20.08.2019 20:33

To je samo u vasim glavama,vidjecemo da li ce iko biti osudjen za ratne zlocine iz redova OVK.Dajte dokaze,a ne rekla-kazala, svi nam prijatelji,a svakodnevno nam zabijaju noz u ledja!