ŠIPTARI SE OTRGLI KONTROLI Kosovska kriza može da preraste u rat?!

Najozbiljnije upozorenje do sada!

Vojska Kosova
Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

Vlasti u Prištini su odlučile da zaoštre kosovsku krizu, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič.

 

- Posmatračka misija (OEBS) vrlo jasno ukazuje da Kosovo sve više postaje tačka nestabilnosti, izvor konfliktnog potencijala u regionu. Vlasti u Prištini vode politiku zaoštravanja kosovske krize, što preti eskalacijom nasilja i rata na Zapadnom Balkanu. Još gore, postoji sve više znakova da se kosovsko-albansko rukovodstvo pokrajine, 20 godina nakon varvarskog bombardovanja Jugoslavije i 10 godina jednostrane "nezavisnosti", u potpunosti otrglo kontroli onih zapadnih država koje su tu "samostalnost" projektovale - izjavio je Lukaševič na sednici postsaveta OEBS-a.

 

On je naglasio da je samo od oktobra do decembra 2018. godine Priština napravila celu seriju provokacija Srbije i Srba koji tamo žive.

 

- Takozvana Vlada Kosova je 22. novembra, kršeći obaveze iz Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini, objavila o uvođenju taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine u visini od 100 odsto. Mere su još uvek na snazi. Na pozive SAD i EU da se ukinu, Priština jednostavno ne obraća pažnju - dodao je stalni predstavnik.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi