Aljbin Kurti
EPA
Aljbin Kurti

EPA

Foto: EPA

Vanredna sednica kosovske Skupštine, na kojoj će se glasati o poverenju vladi Aljbina Kurtija, trebalo bi da bude održana danas u 11 sati u Prištini, piše Tanjug.

To je odlučilo Predsedništvo kosovske Skupštine, a prištinski Ljajmi je naveo da je sednica Predsedništva trajala duže od očekivanog, a odluka je doneta sa četiri glasa "za" i dva glasa "protiv" održavanja vanredne sednice.

Šef poslaničke grupe vladajućeg Pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi je novinarima rekao da su predstavnici svih političkih partija bili "za", a da je samo Samoopredeljenje bilo "protiv" održavanja sednice.

Grenel podržava održavanje Skupštine o nepoverenju Kurtijevoj vladi.

Seljimi je, kako se navodi, izneo i niz optužbi na račun koalicionog partnera Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe, koji je podneo zahtev za glasanje o nepoverenju Kurtiju.

"DSK zajedno s drugim strankama traži haos u vreme kada vlada veoma dobro upravlja situacijom izazvanom koronavirusom", naveo je Seljimi.

Protiv predloga da se održi sednica Skupštine i glasa o poverenju Kurtijevoj vladi bila je predsednica parlamenta Vjosa Osmani.