POČELA JE DEPORTACIJA! Kosovo krenulo da primenjuje novi sporazum! Amerika odmah reagovala!

Sporazum je potpisan 13. juna ove godine

Kosovo
Kosovo, Foto: Alo!

* Sporazum o ekstradiciji između Kosova i Sjedinjenih Američkih Država stupio je na snagu

* Američka ambasada u Prištini navodi da će sporazum omogućiti dvema stranama da dalje jačaju bilateralnu i regionalnu sigurnost

* Ovim sporazumom dve strane su se usaglasile na izručenju osoba radi krivičnog gonjenja i izvršenja izrečene kazne za koje se može tražiti izručenje

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet objavio je da je prvi put primenjen Sporazum o ekstradiciji između Kosova i SAD, koji je potpisan 13. juna ove godine, piše Zeri.

 

„U junu su SAD i Kosovo zaključile sporazum o ekstradiciji. Danas smo ga prvi put primenili za izručivanje kosovskog begunca na suđenje u SAD. Kada pravnu državu učinimo zajedničkim prioritetom, kriminalci se suočavaju sa pravdom i obe države su bezbedne “, napisao je Kosnet na Tviteru.

Putin i Rusija trljaju ruke! Beograd poslao poruku - ne dirajte Srbe!

Amerikancima se ovo neće dopasti! Aleksandar Vučić, Vojska Srbije, Foto: Tanjug/Rade Prelić Vlada Srbije je na poslednjoj sednici usvojila pomenuta dokumenta, navodeći da time naša država prati promene u okruženju i prilagođava svoju bezbednosnu politiku kako bi na najbolji način štitila svoje nacionalne interese.

Inače, u tekstu se ne navodi identitet begunca, niti o kakvom krivičnom delu je reč.

VESIĆ ZAPREPAŠĆEN ODLUKOM OPOZICIJE "Šta je sastanak opozicionih lidera u zgradi opštine Stari Grad nego korišćenje državnih resursa u stranačke svrhe?"

SLOBODAN ANTONIĆ UNIŠTIO ANTISRPSKU KVAZI-ELITU "Oni bi da naprave građanski rat da bi mogli da UBIJAJU po ulicama! Kome je do tuče, neka ide u bokserski klub!"

ĐUKANOVIĆ POKOPAO SZS I ĐILASA! Otkriva zašto traže smene u REM-u! Posredi velika prevara! (VIDEO)

 

Kosovo
Kosovo, Foto: Dejan Briza

Bonus video

Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi