RUSKA NOVINARKA ODUVALA PRIŠTINU! "Kosovo je postalo enklava pirata, koje snabdeva Evropu drogom i ženama! Vučić je ispravno postupio što je PODIGAO VOJSKU!"

Tina Kandelaki, glavni producent ruske Match TV, oglasila se nakon upada ROSU na sever Kosova.

Tina Kandelaki, Foto: Instagram

Ruska novinarka, koju je srpska javnost upoznala tokom samita u Davosu kada je razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, upitala je da li se vraćamo u svet u kojem su policijske racije zasnovane na etničkoj pripadnosti.

- Nakon konflikta na Kosovu. Da li smo se vratili u svet u kojem su policijske racije zasnovane na etničkoj pripadnosti? Upoznala sam Aleksandra Vučića u Davosu, srpski predsednik me je veoma impresionirao. Zato iskreno verujem da je njegova odluka da stavi vojsku u stanje pripravnosti odgovorna - napisala je na svom Tviter profilu.

Povodom upada ROSU na sever Kosova Tine je objavila i veliki autorski tekst na portalu RT, u kojem je osudila bahato ponašanje Prištine.

- Policijska operacija na Kosovu, uperena protiv Srba koji tamo žive, vraća nas u događaje koji su se dogodili pre tačno 20 godina, kada je slomljen sistem međunarodnog prava i pokazali da jaki uvek smatraju da mogu da diktiraju svoju volju nad slabijima - navodi Kandelaki.

Kako je napisala, tada je na dva i po meseca Jugoslavija postala tlo za trening NATO snaga, što je rezultiralo smrći preko 2.000 civila i desetine hiljada povređenih.

Istakla je da je balkanski čvor bio i okidač za početak Prvog svetskog rata, kao i da problemi Evrope od tada do danas zapravo nisu rešeni.

- Ne smemo da zaboravimo na anglo-saksonsku politiku koja je uvek podržavala pobunjenike da bi izazivala sukobe - navodi.

Kako ističe, Kosovo je postalo piratska enklava koja koje hrani Evropu drogom i nemoćnim ženama iz Istočne Evrope.

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi