Edi Rama
Tanjug/Dragan Kujundžić
Edi Rama

Tanjug/Dragan Kujundžić

Edi Rama, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 * Albanski premijer Edi Rama na svom Fejsbuk profilu objavio video gde je Kosovo prikazano kao deo Srbije

* Priština je pobesnela

* Zbog reakcije Prištine, Rama je uklonio sporni detalj sa video snimka i zameni ga drugim

Albanski premijer Edi Rama došao je pod udar medija u Prištini, kada je na svom Fejsbuk profilu objavio video klip u kome se prikazuje mapa na kojoj je Kosovo prikazano kao deo Srbije.

Odustanimo od nezavisnosti Kosova. Ispunimo im želju.

AUTOR: Alo.rs/ Informer/ M. G. DATUM I VREME: 19.11.2019. 12:08 Rama je toliko oduševljen idejom "mini Šengena" da bi zbog njenog ostvarivanja mogao da povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

 

"Premijer Republike Albanije, Edi Rama, upravo je objavio mapu na kojoj je prikazana Republika Kosovo u okviru teritorije Srbije", prenela je prištinska Gazeta Expres.

Mapa Albanije

Facebook/Printscreen/Edi Rama

Mapa Albanije, Foto: Facebook/Printscreen/Edi Rama

 

 


Rama, koji je svojim pratiocima poželeo dobro jutro na društvenoj mreži Fejsbuk, postavio je video klip koji prikazuje mapu radova i ulaganja u obezbeđivanje 24-časovnog snabdevanja vodom u ruralnim oblastima od "severa do juga“ Albanije.

 

edi rama, mapa

Printscreen Facebook

edi rama, mapa, Foto: Printscreen Facebook

 

Međutim, ono što je izazvalo problem i uzbunu u Prištini bilo je što je teritorija takozvane i samoproglašene Republike Kosovo ostavljena unutar Srbije".

 

Rama kad je video rekaciju Prištine na objavu mape pustio je drugi snimak na kome je urađena intervencija, da se cela mapa država sa kojima se Albanija graniči na severoistoku nije mogla da se vidi