PRIŠTINSKI "KUM" NA ČELU TIMA Albanci objavili dokument na 58 strana, u jednoj tački otkrili plan za Beograd koji donosi crne slutnje

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači predstavljaće Prištinu u pregovorima sa Beogradom, odlučeno je u petak prilikom usvajanja novog programa vlade u Prištini, prenosi "Koha ditore".

Albanci, Priština
Albanci, Priština, Foto: Tanjug

Tačiju, koji je viđen kao "kum" formiranja nove izvršne vlasti, kako se dodaje u tekstu prištinske "Kohe", ova uloga je dodeljena u juče usvojenom programu vlade.

"Stranke u dijalogu koje pregovaraju biće vlada koja odgovara skupštini, dok predsednik predstavlja zemlju na osnovu ustavnih nadležnosti", navodi se u sedmom poglavlju programa vlade, koje se odnosi na dijalog Beograda i Prištine.

Tači
Tači, Foto: EPA

Dokument u koji je "Koha" imala uvid, sadrži ukupno 58 strana i samo u ovoj tački se pominje uloga predsednika privremenih prištinskih institucija.

U dokumentu u kojem su zacrtane smernice nove vlade, stoji da se neće prihvatiti kao rešenje opcija "korekcija granica", prenosi Kosovo onlajn.

Na osnovu tog programa, pre početka dijaloga biće pripremljena platforma za ovaj proces, koja c´e precizirati ciljeve koji treba da se postignu konačnim sporazumom, pitanja koja treba uključiti, kao i izveštavanje i transparentnost tokom procesa postizanja sporazuma.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi