Priština
Alo!/ Dejan Briza
Priština

Alo!/ Dejan Briza

Priština, Foto: Alo!/ Dejan Briza

On je dodao da su za socijalni mir zaslužani privatni sektor i građani, a ne politicka elita.

"To su dovoljni pokazatelji koliko smo mi bili spremni. Istina je da sada imamo novi paket mera, ali nije to što se tražilo od privatnog sektora. Moramo učiti iz iskustva drugih država, koje mere su oni preduzeli", rekao je Grdžaljiu.

On je dodao da je vlada u Prištini usvojila paket ekonomskih mera od kojih će, kako je ocenio, građani imati koristi, ali je naglasio da to nije dovoljno ako se pogledaju mere koje su usvojile druge vlade.

korona

Shutterstock

korona, Foto: Shutterstock

Upozorio je da, nakon pandemije korona virusa, ekonomska kriza preti celom svetu, ocenivši da će “Kosovo ući u ekonomsku krizu za krizom”.

“Na Kosovu je bio planiran ekonomski rast od 4,2 odsto, što je sada nemoguća misija i to će biti veliki izazov u budućnosti. Ja sam govorio da nije problem samo korona virus, za region će više biti problem ta ekonomska pandemija protiv koje ćemo se svi boriti. Nadam se da ćemo početi da mislimo više o ekonomiji nego o politici, jer samo tako možemo vratiti budućnost, perspektivu i veru narodu koji je izgubio poverenje i ne želi da živi na ovim prostorima”, rekao je Grdžaljiu.

On je ocenio da su privrednici i medicinsko osoblje dali sve od sebe kako na KiM ne bi nastupila kriza u vreme pandemije korona virusa.