PROČITAO JE PISMO, ALI... Kome će to predsednik Vučić sve reći uživo?

Reagovao na najnovije informacije.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pažljivo analizirao zajedničko pismo nemačkog i francuskog ministra spoljnih poslova u vezi sa KiM i dodao da bi po tom pitanju imao šta da kaže, ali da će im to reći uživo.

Ministari su, inače, pozvali na hitno obnavljanje dijalog Beograda i Prištine radi postizanja pravno obavezujućeg sporazuma.

Vučić je rekao da su pritisci na Srbe, posebno na Srbe u Metohiji, stalni i da nikada neće prestati zato što se, dodaje, iz albanskih medija može videti konstantna kampanja protiv povratka Srba, naročito u metohijska mesta.

- "Nećemo da primamo Srbe jer su tu počinjeni veliki zločini nad Albancima i tu Srbi nemaju šta da traže", tako oni kažu. I koji god bi Srbin da se vrati, oni mu prvo prete, pa kamenuju kuću, pa je pale, pa uništavaju traktor - naveo je Vučić i dodao da takva pozicija za naše ljude nije laka.

Kosovo i Metohija, Prizren
Kosovo i Metohija, Prizren, Foto: Shutterstock

Naveo je da na severu KiM situacija neuporedivo bolja, te da je u drugim velikim srpskim sredinama, od Gračanice do Sirinićke župe, nešto lakše pre svega zbog velikog broja Srba koji tu žive.

- Onoliko koliko možemo pomažemo, regujemo, upozoravamo da to ne sme da bude politika, ali to je ono što u ovom trenutku možemo da uradimo - dodao je Vučić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi