Kosovo i Metohija
Wikipedia
Kosovo i Metohija

Wikipedia

Kosovo i Metohija, Foto: Wikipedia

 

- Sigurno je da je Kosovo veliki problem, čak za celu Evropu. Tu su narko-trafiking, trgovina ljudskim organima, islamski teroristi, povratnici s ratišta. Naš stav je da na svaki moguć način pružimo podršku Srbiji. I, da, odluku o priznavanju Kosova svakako ćemo preispitati - rekao je Komančini.

Komančini, jedan od najbližih saradnika Salvinija, najpopularnijeg političara u Italiji, rekao je i da je siguran da Srbija ispunjava sve što je potrebno za članstvo u EU, za koju je rekao da je u krizi i da je definitivno potrebno da se promeni.

On je ocenio da su sankcije prema Rusiji pogrešno rešenje, da zbog njih trpe mnoge italijanske kompanije, i dodao da podržava saradnju Srbije s Rusijom i da bude most između EU i Evroazijske unije.

Dodao je da ima veliko poštovanje prema politici predsednika Aleksandra Vučića i ocenio da su rezultati Srbije u ekonomiji impresivni.

Komančini, koji je proteklog vikenda prisustvovao u Beogradu skupštini SRPSKE NARODNE PARTIJE, rekao je da saradnja dve partije datira od pre godinu dana.

- Drago mi je što delimo iste principe, a tu pre svega mislim na odbranu strukture prirodne porodice, odnos prema migrantima, očuvanje evropskog načina života, odgovor na demografsku krizu - rekao je italijanski političar.

On je rekao i da se Liga uzda u pobedu na predstojećim izborima američkog predsednika Donalda Trampa, upravo zato što i on deli te vrednosti.