Kadri Veselji
lajmi.net
Kadri Veselji

lajmi.net

Kadri Veselji, Foto: lajmi.net

* Kadri Veselji jedna od ključnih ličnosti koja bi morala da se nađe na optužnicama za zločine takozvane OVK

*  Veselji ništa nije potpisivao i nije ostavaljao tragove za sobom

* Veselji je bio agent albanske obaveštajne službe ŠIŠ dok nije uhpašen, a nakon puštanja na slobodu počeo da radi za kontraobaveštajnu službu JNA

Treba očekivati da Specijalno tužilaštvo za zločine takozvane OVK podigne prve optužnice, kaže predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun i navodi da je Kadri Veselji jedna od ključnih ličnosti koja bi morala da se nađe na optužnicama.

Drecun je na TV Pink rekao da je Veselji jedna od najvažnijih zločinačkih ličnosti u redovima OVK, ali najteže dokaziva što se tiče zločina.

AŽDAJI LETI GLAVA! "Gospodar Kosova" ide u Hag, a to znači samo jedno, njegov šef je gotov!

Naveo je da Veselji ništa nije potpisivao i nije ostavaljao tragove za sobom, ali da na njegovu nesreću postoje neki svedoci.

"Ovo je cela struktura Dreničke grupe, pogledajte ko su ključne ličnosti Džavit Haljiti , Hasism Tači , Kadri Veselji, pa onda Agim Čeku, Sulejman Selimi i ostali. To je vrhuška teriorističke OVK", kaže Drecun.

 

Rekao je i da je Veselji bio jedan od najbližih saradnika Hašima Tačija koji ga je imenovao za šefa ilegalne službe bezbednosti ŠIK.

"Ovo su poverljiva saznanja Unmik i Kfora. Ovo su su ključne ličnosti ŠIK - Džavit Haljiti, on je ličnost broj jedan u ŠIKU ali iz senke, Kadri Veselji rukovodi zvanično tom službom", rekao je Drecun.

Za Veseljija je rekao da je bio agent albanske obaveštajne službe ŠIŠ dok nije uhpašen, a da je nakon puštanja na slobodu počeo da radi za tadašnju kontraobaveštajnu službu JNA.

DRAMA NA KOSOVU! SPREMAJU SE NOVI IZBORI?! Kurtiju ističe vreme, jedan čovek može sve da preokrene u svoju korist!

"Kadri Velsleji je počeo da cinkari Albance, posle je postao zločinac, otrgao se. Član je terorističke grupe Crna ruka koja je formirana 1998. Tači je formirao tu paravojnu formaciju. Kad pogledate osnovne stvari videti da je Veselji svakako jedna od kljujčnih ličnosti koja bi morala da se nađe na optužnicama Specijalizovanog tužilaštva", kaže Drecun.

Naveo je da u fokusu interesovanja Specijalnog tužilaštva za zločine OVK jeste Drenička grupa, ali da su u poslednje vreme oni mnogo više usmereni ka delovanju operativne zone Dukađini kojom je komandovao Ramuš Haradinaj.

Kadri Veselji i Agim Čeku

Printscreen/Youtube

Kadri Veselji i Agim Čeku, Foto: Printscreen/Youtube

 

"Izgleda da su dva kljuučna pravca istraga koje sprovodi Specijalizovano tužilaštvo Haradinaj i Drenička grupa", rekao je Drecun.

Dodao je da su do njega došle neke informacije da će Specijalizovano tužilaštvo podići jednu zbirnu optužnicu koja će uključivati i neposredne izvršioce zločina, ali i one koji su bili po komandnoj odgovornosti bili dužni da to spreče ili da proceusiraju, a nisu to uradili.

Drecun kaže da ne veruje da postoji osnov da Aljbin Kurti bude pozvan u Specijalni sud, niti da bude podignuta optužnica protiv njega.

"Mislim da je Kurti viđen u narednom periodu i od Vašingtona i nekih drugih zemalja kao neko ko treba da formira takozvanu vladu u Priština i da onda nastavi proces pregovaranja sa Beogradom", naveo je Drecun.

SENKE NAD KOSOVOM! Ovo je novi vladar sudbine u južnoj pokrajini?!

"ŠTA ĆE SA TERORISTOM I DILEROM?" Veseljijev izborni plan trese Vašington, zbog onoga što mu visi na zgradi pune se novine u Americi!

AMERIKANCI SU GA ODABRALI ODAVNO I POSTAO JE GLAVNI IGRAČ Gospodar Kosova otkrio kako je navodio NATO avijaciju 1999. na srpsku vojsku i policiju!

BONUS VIDEO: Ministar Dačić o naoružavanju Srbije, Kosovu i konačnoj odluci Evropske unije