ĐURIĆ OŠTRO ODGOVORIO BIBERU "Kad bi Srbija priznala Kosovo bili bismo vam najbolji"

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić ocenio je večeras da profesor u Gracu Florijan Biber svakodnevno smišllja razlog da napadne Srbiju i kaže nešto loše o njenom društvu, a sada je, kako kaze, smislio da je Srbija kriva i za dugogodišnju krizu u EU i njen višegodišnji moratorijum na prijem novih članica.

Marko Đurić
Marko Đurić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Nije usporavanje evrointegracija posledica društvenih manjkavosti u Srbiji, iako smo prema Biberu mi verovatno najgore društvo na svetu, već problema u samoj EU, i toga su svesni i osnovci i ptice na grani, samo nije Biber", ukazuje Ðurić u saopštenju.

Da li Florijan Biber pomaže Albancima?

Ukupan broj glasova: 431

 • Da: 89% (384)
 • Ne: 11% (47)

On ističe da nije problem u Srbiji i kvalitetu njenih unutrašnjih reformi, već u Kosovu i Metohiji i našoj rešenosti da uporno branimo srpske državne i nacionalne interese.

"Drugu bi pesmu pevao Biber i svi drugi antisrpski analitičati koji se pale na dugme kada bi Srbija priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova - ođednom bismo postali najbolji, najnapredniji i najmoderniji, a Biber bi imao materijal za još jednu knjigu o bauku srpskog nacionalizma i uspešnoj denacifikaciji Srba", ocenio je Ðurić.

Kosovo i Metohija, Srbija
Kosovo i Metohija, Srbija, Foto: Shutterstock

On kaže i da nije srpskom narodu potrebno Biberovo tapšanje po ramenu, jer ono što na zakonit, demokratski i miran način branimo jeste osnov našeg samopoštovanja i identiteta i nećemo od toga odustati ni zbog čije kritike, a svakako ne zbog Biberovih svakodnevnih laži i izmišljotina.

Profesor Centra za jugoistocne evropske studije Univerziteta u Gracu Florijan Biber izneo je prethodno za N1 tvrdnju da je "zastoj u evrointegracijama rezultat stagnacije reformi u Srbiji" i kritikovao vlast da na njima ne radi dovoljno, kao i što još nema nove vlade.

On smatra i da bi EK trebalo da reaguje mnogo strože na kako tvrdi nedostatke vladavine prava u Srbiji.

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine, rekao je da mu "zvuci nerealno da Francuska i Nemačka očekuju rešenje do kraja godine" i ocenjuje da će pregovori trajati bar do sledeće godine.

Povezane vesti

 • Korisnik: srbofobija
  18/09/2020 - 22:15
  Dokaz... PAMET NIJE u godinama, papirima, titulama - PAMET je u glavi... Ili jesi ili nisi...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi