Kosovo i Metohija
Printscreen
Kosovo i Metohija

Printscreen

Kosovo i Metohija, Foto: Printscreen

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je nova pozicija Antigve i Barbuda po pitanju Kosova i Metohije da će uvažiti rezultate dijaloga Beograda i Prištine.

Dačić je na konferenciji za medije s ministrom inostranih poslova, imigracije i trgovine Antigve i Barbude Četom Grinom u Beogradu podsetio da ta zemlja nije glasala za prijem Kosova u Interpol, iako su neke od prethodnih vlada Antigve i Barbude priznale jednostrano proglašenju nezavisnost Kosova.

On je ovu poziciju te zemlje uporedio sa zamrznutim odlukama o priznanju nezavisnosti KiM Egipta, Perua i Dominikanske Republike.

Ministar Grin rekao je da će njegova zemlja poštovati integritet i suverenitet Srbije i rezultate dijaloga Beograda i Prištine.

Podsećamo, prekjuče je odjeknula vest da je Jamajka priznala nezavisnost tzv. Kosova. Samo dan kasnije, međutim, u izuzetno ponižavajućem potezu za lažnu državu, ministarka spoljnih poslova te karipske zemlje je demantovala te navode.

Zbog širenja lažne vesti "vlasti" u Prištini će pokrenuti istragu i vrlo moguće smeniti ambasadorku tzv. Kosova u Vašingtonu Vljoru Čitaku, od koje je ta vest i potekla.