Jetljir Ziberaj
Printscreen
Jetljir Ziberaj

Printscreen

Jetljir Ziberaj , Foto: Printscreen

Savetnik ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Ziberaj izjavio je da srpski zvaničnici nikada ne bi trebalo da spavaju mirno zbog, kako ih je nazvao, "zločina koje je Srbija počinila na Kosovu".

"Kosovo će procesuirati sve Srbe od najvišeg do najnižeg nivoa koji su počinili ratne zločine. Zajednički zločinački poduhvat Srbije, koji je počinio ratne zločine na Kosovu, mora se hitno privesti pravdi", objavio je Ziberaj u postu na Fejsbuku.

Ziberaj je rekao "da Marko Đurić i drugi srpski zvaničnici, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nikada ne smeju spavati mirno zbog "genocida koji je na Kosovu počinila Srbija, njihovi komandanti, vojnici, paravojne snage i oni koji su podsticali velikonacionalističku ideologiju velike Srbije".

"Usredsređivanje na koruptivni izveštaj Dika Martija omogućilo je nekašnjivost i prikrivanje ratnih zločina koje su počinili Srbi na Kosovu. To nismo smeli da dozvolimo, a trebalo je od početka da se suprotstavimo Martiju zbog njegovog užasnog dela na koji je Srbija uticala i podržavala ga. Ali, ratni zločini se nikada ne zaboravljaju", poručio je Ziberaj na Fejsbuku i dodao da je "sada vreme da se ratni zločinci privedu pravdi".

Ziberaj je juče naveo da je glavni cilj spoljne politike, tokom tekućeg mandata, bio svedočenje o "ratnim zločinima" koje je Srbija počinila na Kosovu, dodajući da je o tome prikupljeno 10.000 stranica dokumenata.

Aleksandar Vučić, Atina

Printscreen

Aleksandar Vučić, Atina, Foto: Printscreen