Vljora Čitaku
Printscreen
Ekvatorijaolna Gvineja zahtevala sednicu o Kosovu

Printscreen

Ekvatorijaolna Gvineja zahtevala sednicu o Kosovu, Foto: Printscreen

Kao i na prošloj sednici Saveta bezbednosti o sitiaciji na Kosovu, predsedavajući nije spominjao lažnu državu Kosovo. Flora Čitaku, predstavljena je samo kao gospođa.

Pročitajte još:

 

Predstavnica lažne države države Kosova u SAD Fljora Čitaku oglasila se ranije danas na Tviteru.

- Idem u Njujork na još jedan besmislen sastanak SB povodom (tzv.) Kosova. Uznemirujuće je videti u kojoj meri se platforma SB UN izobličuje u teatar u kom Srbija dolazi i deli priče u koje čak ni sama ne veruje - napisala je Čitaku i dodala da je "tzv. Kosovo tu da ostane".

Vljora Čitaku

Printscreen

Vljora Čitaku, Foto: Printscreen

Pored zalaganja za očuvanje redovne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti o radu UNMIK-a, kao i podrške radu ove misije u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, ministar Dačić u svom izlaganju daje osvrt na izveštaje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a.

Preporučujemo i ovo:

 

Pored toga, iznosi i našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji, posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza Prištine u prethodnom periodu, kao i povećanog broja napada na Srbe i njihovu imovinu u Pokrajini.

 

Održavanje sednice je bilo neizvesno zbog protivljenja SAD, Velike Britanije, Nemačke i Poljske iako je Ekvatorijalna Gvineja, koja ovog meseca predsedava SB UN izrazila spremnost da to pitanje stavi na dnevni red.