ŠIPTARI, JEL VAM SAD JASNO KO STE I ŠTA STE? Jedan detalj sa sednice SB UN napravio jasnu razliku između Beograda i Prištine! Ovo će ih boleti!

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku večeras je počela sednica Saveta bezbednosti o situaciji na Kosovu, a stavove Srbije zastupa šef diplomatije Ivica Dačić

Ekvatorijaolna Gvineja zahtevala sednicu o Kosovu
Ekvatorijaolna Gvineja zahtevala sednicu o Kosovu, Foto: Printscreen

Predsedavajući iz Ekvatorijalne Gvineje predsavio je ministra Dačića kao zvaničnika Srbije, a Vljoru Čitaku samo po imenu i prezimenu.

Kao i na prošloj sednici Saveta bezbednosti o sitiaciji na Kosovu, predsedavajući nije spominjao lažnu državu Kosovo. Flora Čitaku, predstavljena je samo kao gospođa.

 

Predstavnica lažne države države Kosova u SAD Fljora Čitaku oglasila se ranije danas na Tviteru.

- Idem u Njujork na još jedan besmislen sastanak SB povodom (tzv.) Kosova. Uznemirujuće je videti u kojoj meri se platforma SB UN izobličuje u teatar u kom Srbija dolazi i deli priče u koje čak ni sama ne veruje - napisala je Čitaku i dodala da je "tzv. Kosovo tu da ostane".

Vljora Čitaku
Vljora Čitaku, Foto: Printscreen

Pored zalaganja za očuvanje redovne dinamike i formata sednica Saveta bezbednosti o radu UNMIK-a, kao i podrške radu ove misije u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, ministar Dačić u svom izlaganju daje osvrt na izveštaje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a.

 

Pored toga, iznosi i našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji, posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza Prištine u prethodnom periodu, kao i povećanog broja napada na Srbe i njihovu imovinu u Pokrajini.

 

Održavanje sednice je bilo neizvesno zbog protivljenja SAD, Velike Britanije, Nemačke i Poljske iako je Ekvatorijalna Gvineja, koja ovog meseca predsedava SB UN izrazila spremnost da to pitanje stavi na dnevni red.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi