ŠIPTARI NAPRAVILI HAOS U VARŠAVI! Javio se za reč pa napao Srbe: Dačiću, ti si 28 godina političar, a ja sam isto toliko IZBEGLICA ZBOG TEBE!

Ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj poručio je u Varšavi ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću da je zbog njega već 28 godina izbeglica.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Printscreen

Tokom sastanka ministara spoljnih poslova u Varšavi, Dačić je zatražio da ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli napusti sastanak i posle toga je sam ustao da napusti sastanak.

Na to je reagovao ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj, poreklom sa Kosova.

- Znam da me čuješ, zato govorim. Govor Dačića je retorika XX veka i totalno bez osećaja. Dačić je 28 godina u politici, ja imam 28 godina. Ali zbog njegovih 28 godina, ja sam 28 godina izbeglica - kazao je Cakaj, a prenosi portal Gazetaexpress.com.

Dačić je zatražio reč, ali mu to nije dozvoljeno od predsedavajućeg sastanka.

Ova epizoda događa se nakon što delegacija Srbije 5. marta u Tirani, na Konferenciji o klimi na zapadnom Balkanu, nije htela da učestvuje sa delegacijom Kosova, iako su obe pozvane na konferenciju, a predstavnici Kosova nisu prihvatili da budu predstavljeni pod fusnotom UNMIK-a pošto su "nezavisna država", podseća portal. Srpska strana nije prihvatila učešće Kosova na konferenciji u Tirani i zbog toga je napustila konferenciju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nije tražio da ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli napusti današnji sastanak u Varšavi, nije ni sam napuštao skup, niti se bilo ko na tom sastanku svadjao, rečeno je Beti nezvanično u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Povodom izjave šefa albanske diplomatije Genta Cakaja, koju prenosi prištinski portal Gazeta ekspres, da je Dačić na skupu šefova diplomatija u Varšavi tražio da Pacoli napusti sastanak, a potom navodno i sam ustao da napusti skup, u srpskom Ministarstvu navode da je u pitanju "čista laž i izmišljotina".

Zašto bi ministar Dačić to radio, kada je Kosovo bilo predstavljeno po Gimnih formuli, naveli su u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, uz konstataciju da albanski ministar spoljnih poslova Cakaj "očigledno živi svoj paralelni život, da u medijima priča ono što na sastancima ne sme".

Povezane vesti

 • Korisnik: aco
  13/04/2019 - 00:57
  Pa Dacic vec 20 godina nije na KiM pa zasto se ne vratis???
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi