VUČIĆ I PUTIN DOGOVARAJU STRATEGIJU ZA ODBRANU KOSOVA?! Iz Moskve potvrđeno da će KiM biti glavna tema razgovora dvojice predsednika!

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastaće se tokom posete Kini 26. aprila s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a dvojica lidera će razgovarati o bilateralnim odnosima i rešavanju kosovske problematike, saopštio je novinarima pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: Tanjug

- Kao što se sećate, 17. januara je naš predsednik bio u zvaničnoj poseti Srbiji, a sastanak u Pekingu je nastavak kontakata. Razgovaraće se ne samo o bilateralnim pitanjima, nego i o tematici rešavanja kosovske krize, imajući u vidu napetosti oko te teme - rekao je Ušakov.

Sastanak Vučića i Putina, na "nesreću" Nemačke, Francuske i SAD, prethodi tzv. berlinskom samitu 29. aprila na kome će Merkelova i Makron pokušati da 'privole' predsednika Srbije na dil sa Prištinom, koji, ako je suditi po pisanju tamošnjih medija, i nije povoljan za našu zemlju.

Podsetimo, Moskva je nedavno jasno stavila do znanja Zapadu, a pre svega SAD, Britaniji i Nemačkoj, da će učiniti sve da spreči njihove pokušaje da potkopaju mandat misije UN na Kosovu.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov naveo je da Zapad pokušava da natera Sekretarijat UN da iznese neke predloge koji će potkopati mandat misije UN-a na Kosovu.

- To će biti direktan udarac rezoluciji 1244, a mi ćemo učiniti sve da sprečimo ovu provokativnu ideju - rekao je Lavrov novinarima na pres konferenciji nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

Lavrov je izrazio žaljenje zbog toga što "kolege iz Evropske Unije, koje, prema rezolucijama Generalne skupštine UN, služe kao posrednici u dijalogu Beograda i Prištine, ne mogu da se nose sa svojim funkcijama".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi