OTKRIVENA JEZIVA TAJNA NATO AGRESIJE Italijanski vojnici na Kosovu doživeli horor! Amerikanci bili zaštićeni!

Predsednik Komisije za utvrđivanje posledica bombardovanja koju je osnovala Skupština Srbije, Darko Laketić se posebno osvrnuo na uticaj korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom na zdravlje ljudi posle NATO agresije.

KFOR
KFOR, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

On je precizirao da je izuzetna kontaminacija zabeležena na 117 lokacija i ukazao na toksičnu radiološku komponentu koju sadrži osiromašeni uranijum.

Mnoge negativne efekte je, kako je napomenuo, teško naučno dokazati, ali i dodao da nisu gađani samo vojni objekti već i ekološki rizična postrojenja poput petrohemijskog kompleksa. Ne zna se da li su gori dugotrajni efekti toksičnih supstanci koji su tada oslobođeni ili osirimašenog uranijuma.

Laketić je posebno ukazao na značajno istraživanje koje je sprovela komisija italijanskog parlamenta čiji je kompletan materijal dostavila Skupštini Srbije. Motiv za njihovu istragu bilo je oboljevanje italijanskih vojnika na KiM koji su se našli u kontaminiranim zonama, gde je dokazano da je faktor sredine u kojoj su se našli uticao na obolevanje od najtežih bolesti.

Upravo su nano čestice i mikro čestice uzrok oboljevanja italijanskih vojnika koji su, za razliku od američkih vojnika, bili bez ikakve zaštite.

Osim kompletne dokumentacije italijanskog parlamenta sa izjavama 300 svedoka, dobili smo i potvrdu bliske saradnje, a njihovi tužilački timovi su nam na raspolaganju, rekao je Laketić.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi