Kosovo, skupština
AP
Kosovo, skupština

AP

Kosovo, skupština, Foto: AP

Prema saznanjima diplomatskih izvora, ovaj sud, kako su ga Albanci već prozvali "Strašni sud za Srbe" osmišljen je po ideji Londona, a cilj je napraviti istu priču kao sa Hagom i za sva dešavanja na Kosovu tokom 1998. i 1999. optužiti Srbe.

- Specijalni savetnici iz Londona osmislili su čitav plan, po kom će Priština predložiti formiranje suda, a London će odmah podržati tu ideju. Prve pozivnice na odgovornost trebalo bi da dobiju generali Lazarević i Delić. Čitavu pomoć ova ideja naravno imaće i od SAD, te nije slučajno što je baš Lazarević zasmetao američkom ambasadoru. Potrebno je ponovo satanizovati čoveka - otkriva izvor.

BEZOČNA ODLUKA ALBANACA Četvrtak je dan kada će Priština ponovo počiniti zločin nad svim Srbima! Ovo neće proći nekažnjeno!

Prema njegovim rečima, dosijei, namešteni svedoci i istrage su odavno spremne, a sada je na redu "politika" da reši slučaj.

Da je sve završeno i na Kosovu potvrdio je i tzv. Gospodar Kosova Kadri Veselji koji je najavio da će u četvrtak zakazati sednicu na kojoj će inicirati osnivanje međunarodnog tribunala za navodne srpske zločine na tzv. Kosovu.

- Započećemo prvu fazu, uspostavljanje državne komisije u kojoj će biti predstavnici svih političkih grupa, udruženja, odgovarajućih institucija, pravosuđa, policije, tužilaštva... Nastavićemo drugom fazom koja je veoma važna: dokumentacija. Treća faza je međunarodni tribunal - tvrdi Veselji.

DOZVALI SE PAMETI Nakon 13. zemalja koje su povukle priznanje Kosova, na red došla Francuska?!

Podsetimo generali Lazarević i Delić su jedni od simbola otpora NATO paktu tokom 1999. godine.

General Vladimir Lazarević bio je 1999. godine komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije, a kasnije i komandant Treće armije VJ.

- Nikada ni za jedan zločin, ni za jedno ubistvo, ni za jednu smrt, bilo koga i bilo gde, nisam bio ni optužen, ni suđen ni osuđen - rekao je general Lazarević za srpske medije o svojoj presudi pred Tribunalom u Hagu.

General Božidar Delić tokom sukoba na Kosovu i Metohiji i za vreme NATO bombardovanja bio je komandant brigade Vojske Jugoslavije raspoređene na granici Srbije i Albanije. Čin generala dobio je 1999. godine. Proslavio se u Bitci na Paštriku.

Pored ovih generala na spisku su i mnogi drugi viđeniji Srbi o kojima su mediji puno pisali, a jedan od njih je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

PRIŠTINA UNOVČILA OBMANE Sve Albanke koje prijave da su ih silovali Srbi dobijaju doživotnu penziju: Masovno se prijavljuju, od laži napravili unosan BIZNIS!

"SRBI SU PERSONA NON GRATA" Pacoli najavio nove mere Prištine, spuštaju rampu: Ostaće dok se Beograd ne opameti!

"OTKRIO SAM SAMO DELIĆ" Od njegove knjige se tresu na Kosovu, konačno se usudio da ispriča SVE ŠTO ZNA!