U suzama:  Hilari Klinton
profimedia
U suzama:  Hilari Klinton

profimedia

Hilari Klinton, Foto: Profimedia

Upravo zbog toga bi i Hilari Klinton trebalo da se pojavi 12. juna u Prištini, i to u društvu Medlin Olbrajt, ali ne da bi uveličala proslavu koju organizuju Haradinaj i Tači, nego da bi obezbedila „podršku albanske zajednice“, odnosno njihove novčanike, s obzirom na to da se očekuje da u dobroj meri finansiraju kampanju demokrata da ne bi doživeli debakl kao na izborima 2016.

Pročitajte još:

Hilari Klinton i sada važi za jednu od najuticajnijih ličnosti među demokratama, a upravo bi njena podrška, javna i finansijska, trebalo da bude presudna u odabiru kandidata koji bi naredne godine trebalo da sruši Donalda Trampa.

Ne treba zaboraviti i na pisanje prištinskih medija da bi Ramuš Haradinaj trebalo da otputuje za SAD, gde bi trebalo da se sastane s „predstavnicima albanske katoličke zajednice“. Barem tako tvrdi prištinski „Lajmi“, pozivajući se na izvore iz Haradinajevog kabineta.

Preporučujemo i ovo:

„Haradinaj odlazi u SAD, a tamo će se sastati s albanskom katoličkom zajednicom“, rekao je neimenovani izvor, a razlog sastanka je takođe lobiranje za podršku demokratama za izbore 2020. i finansiranje Hilari Klinton, odnosno kandidata kog ona odluči da podrži. 

Inače, Hilari Klinton je nedavno demantovala je da će po drugi put ući u trku za predsednika 2020, ali je tom prilikom i istakla:

Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

„Neću se kandidovati, ali ću nastaviti da radim i zastupam ono u šta verujem“ rekla je Klintonova za njujorški TV program „Njuz 12“, navodeći da je razgovarala s nekim od demokrata koji su najavili kandidaturu za sledeći krug izbora.

- Rekla sam im svima: „Ne uzimajte ništa zdravo za gotovo“ - izjavila je Klintonova.

Medlin Olbrajt zgrnula milione na Kosovu

Kako su nedavno pisali češki mediji, Madlen Olbrajt, bivša američka državna sekretarka, od prodaje „Telekoma Kosova“ zaradila je 20 miliona evra. I ona bi trebalo 12. juna da se pojavi u Prištini.