Hašim Tači
printscreen/facebook
Hašim Tači

printscreen/facebook

Hašim Tači, Foto: printscreen/facebook

Tači je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da će iskazati najvišu čast Trampu za njegovu ulogu u postizanju sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine tako što će predsednika SAD odlikovati “Ordenom slobode” i tako potvrdio jučerašnju vest agencije Rojters.

“Osećam se privilegovano što ću kao predsednik Kosova, i u ime građana Kosova, odlikovati predsednika Sjedinjenih Američkih Država u znak zahvalnosti za njegov doprinos kosovskoj slobodi, za jačanje mira i stabilnosti u regionu. Predsedniče Tramp, pozivam Vas da posetite Kosovo, kako biste se i lično upoznali sa ljudima koji najviše vole Ameriku”, napisao je Tači.

On je u pismu Trampu precizirao da vašingtonski sporazum predstavlja okončanje vekovnog sukoba, kako je naveo, "srpskog i kosovskog naroda", prenosi Kosovo onlajn.

“Građani Kosova biće večno zahvalni Sjedinjenim Američkim Državama - našem spasitelju koji je u našim najmračnijim danima stajao uz nas i što traje i danas. Uveravam Vas da će Kosovo ostati posvećeno trajnom miru i dugoročnom prosperitetu na zapadnom Balkanu”, navedeno je u Tačijevom pismu.

Tači je ocenio da je jasnije nego ikada pre da se to može postići samo pod rukovodstvom Sjedinjenih Američkih Država.

U pismu se dodaje da će i američki državni sekretar za bezbednost Robert O''Brajan i američki izaslanik za dijalog Beogarda i Prištine Ričard Grenel takođe biti odlikovani medaljom za zasluge.

Komentari (2)

Matori

18.09.2020 19:41

Koji kosovski narod?

zagor

21.09.2020 14:03

E crni jadnik, ubica