Hašim Tači i Kadri Veselji
Tanjug/AP
Hašim Tači i Kadri Veselji

Tanjug/AP

Hašim Tači i Kadri Veselji, Foto: Tanjug/AP

Specijalizovano tužilaštvo je stavilo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i još nekoliko bivših članova OVK terete za niz zločina protiv čovečnosti za skoro 100 ubistava.

Pročitajte još:

Hašim Tači i Kadri Veselji, visoki funkcioneri takozvane države Kosovo, krajem devedesetih godina su organizovali i predvodili terorističku oprganizaciju UČK na Kosovu i Metohiji.

Hašim Tači

EPA

Hašim Tači, Foto: EPA

OVK je počinila najmonstruoznije zločine nad Srbima, nealbancima, ali i Albancima koji su bili lojalni Srbiji.

Njihove grupe terorista kojima su obojica komandovali vršili su prepade na policijska i vojna vozila naše vojske na Kosovu i Metohiji i ubijali kako srpske policajce, tako i vojnike.

Kadri Veselji

AP

Kadri Veselji, Foto: AP

Nisu se zadržavali samo na uniformisanim licima pa su često kidnapovali Srbe na Kosovu, u poljima, na regionalnim i lokalnim putevima, u firmama, itd.. 

Mnogi Srbi su ubijani u svojim kućama i dvorištima, a predvodnici tih krvavih zločina bili su upravo Hašim Tači i Kadri Veselji.

Preporučujemo:

 

Komentari (2)

Sasa

24.06.2020 16:33

Samo da ih osude, da ne bude farsa!

Kustre

24.06.2020 18:38

То нису људи то су животиње, гамади. Они још живе на дрвету и већи коефицијент интелигенције имају мајмуни од њих. Отимају узурпирају Српско, убијају Србе и опет им криви Срби. То треба затворити и никад не пуштати.