Tači
EPA

 

Tači

EPA

Tači, Foto: EPA

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je danas da neće sarađivati sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Kako je rekao, zato što Lajčak ne priznaje nezavisnost Kosova.

- Nadam se koordinaciji sa Hotijem kao premijerom. Ispuniću svoju ustavnu i zakonsku ulogu, nije mi do sastanaka sa srpskim liderima. Dao sam do znanja da neću ići na razgovor u Brisel, zato što je Lajčak dao do znanja da ne priznaje Kosovo i neću razgovarati tamo gde je reč o dijalogu između Prištine i Beograda - rekao je Tači za T7 televiziju, prenosi portal Kosovo online.

Miroslav Lajčak

AP Photo/Michael Sohn

Miroslav Lajčak, Foto: AP Photo/Michael Sohn

On je dodao da je bivša šefica diplomatije EU Federika Mogerini dala do znanja da je, "Kosovo nezavisna država" i da se delegaciji nije obraćala sa Priština.

- Lično sam rekao Lajčaku, uradićete dobar posao samo ako priznate Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu, Kosovo prvo mora da dobije liberalizaciju viza, kako bi se vratilo poverenje u evropske institucije - rekao je Tači.

Federika Mogerini, Helsinki

Tanjug/AP

Federika Mogerini, Helsinki, Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti bi trebalo da podnese izveštaj novom premijeru Avdulahu Hotiju o onome o čemu je razgovarao tokom ova tri meseca sa Lajčakom i Borelom.

Komentari (1)

Ćikula

04.06.2020 12:58

Ovaj krak bi da postavlja uslove, oteo tuđe i sad pametuje