Kurti i Tači
AP/ EPA
Kurti i Tači

AP/ EPA

Kurti i Tači, Foto: AP/ EPA

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti ne miri se s odlukom Ustavnog suda da mandat za sastav nove takozvane vlade dobije Abdulah Hoti.

- Na kraju se zaista nismo nadali odluci Ustavnog suda, međutim, ta odluka je izvan mašte i ispod bilo kojeg nivoa (logičkog i zakonskog). Kao nepravedna, ona je neprihvatljiva. Građane ćemo u narednim danima informisati o ostalim političkim koracima - poručio je Kurti putem društvenih mreža.

Svestan da je izgubio tlo pod nogama, ali i da su njegovoj smeni kumovale Sjedinjene Američke Države kojima se često suprotstavljao, Kurti planira da izazove haos u Prištini.

Pretnjom je reagovao i Gljauk Konjufca, dosadašnji vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova, koji je rekao da će odluka Ustavnog suda izazvati građanski revolt i nezadovoljstvo na takozvanom Kosovu.

- Stav Samoopredeljenja je da će odluka izazvati građanskirevolt, koji dolazi iz prirodnog nezadovoljstva koje na Kosovu više nema smisla i od danas se stvara politički sistem u kojem ako niste osvojili 51 odsto glasova, onda niste osvojili nijedan glas - rekao je Konjufca.

Tači: Kurti povezan sa drogom

Predsednik nepriznate države Kosovo Hašim Tači optužio je Aljbina Kurtija, v.d. ministra pravde Aljbuljenu Hadžiu i v.d. ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlju da se bave uzgojem i prodajom marihuane. Tači je na svom Fejsbuk profilu objavio snimak laboratorije za proizvodnju droge u Prištini i napisao da je taj video dokaz čime se Kurti i njegova ekipa bave.