Ramuš Haradinaj
AP Photo/Visar Kryeziu
Ramuš Haradinaj

AP Photo/Visar Kryeziu

Ramuš Haradinaj, Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

Član Alijanse za budućnost Kosova, Beke Beriša, optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovala Albance na kosovskoj teritoriji i da je to, između ostalih, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu.

Pročitajte još:

 

Beriša je, kako je javila TV Kljan Kosova, govoreći o zahtevu SAD da Priština ukine meru o nametnutim taksama, kazao da je zapravo Srbija prva koja to treba da uradi.

Srbija je na potezu da pokaže gde se nalaze nestala lica i da je odgovorna za, kako je rekao, trovanje Kosovara hranom.

"Da bismo ukinuli porez, prvo moramo znati gde su nestali ljudi, i ko nas je trovao hranom", kazao je Beriša, koji tvrdi da se radi o nekim namernicama koje su za posledicu imale sumnjive smrti.

Tvrdi i da za te, kako kaže, sumnjive smrti nije bilo drugih uzroka osim hrane.

Pročitajte i ovo:

 

Izjavio je i da vlada nije i neće promeniti stav o nametnutim taksama i dodao da je ovu meru Priština donela da bi pokazala autoritet, te da je to trebalo da urade i prethodne vlade od zahvršetka sukoba na Kosovu.

"Ali u proteklh 20 godina nije očito bilo ni znanja ni sposobnosti da se takva odluka donese. Zato mi moramo biti donosioci odluka i da radimo svoj posao", rekao je Beriša iz stranke čiji je lider Ramuš Haradinaj.