Ramuš Haradinaj
Alo!/Ognjen Radošević
Ramuš Haradinaj

Alo!/Ognjen Radošević

Ramuš Haradinaj, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Ramuš Haradinaj, predsednik vlade tzv. Kosova, nije direktno uključen u pregovore Beograda i Prištine, ali ima svoj predlog kako da "reši" ovaj problem.

Pročitajte još:

 

Podsetimo, Haradinaj stoji iza odluke o uvođenju 100 odsto većih taksi na srpske proizvode koji dolaze na Kosovo, odluke koja je označila početak velikih tenzija u odnosu Beograda i Prištine.

On do danas nije odustao od ovih mera, ali sada ima predlog da se sve reši "konferencijom nalik onoj u Rambujeu 1999. godine".

- Kosovo je spremno da postigne sporazum sa Srbijom, i mi ne bismo bili problem ukoliko bismo bili pozvani na konferenciju kakva je bila pre 20 godina u Rambujeu. Takse nisu večne, ako se promeni pozicija Srbije prema Kosovu, ukinućemo ih. Uputio bih poruku lokalnim proizvođačima da iskoriste ovo vreme da povećaju kvalitet i da zadobiju poverenje kupaca - rekao je Haradinaj i naglasio da ne postoji datum za ukidanje takse.

Pročitajte i ovo:

 

- Nigde ne žurimo. Postoje obaveze obe strane. Mi imamo svoje, ali i druga strana ima svoje. Obe strane moraju da se trude. Ako nas pitaju da ukinemo taksu bez garancije za sporazum o priznanju, nećemo pristati - najavio je Haradinaj, i dodao da je neophodno i izvinjenje Srbije za nestale ljude u ratu na Kosovu.

 

 

 

Komentari (3)

Padobranac

26.01.2019 11:03

Da li treba Srbija da mu sie izvini i zbog toga sto ga je isamarao Ruski vojnik 2000. godine na Kosovu.

zagondzija

26.01.2019 13:11

Ja samo ne znam ko jos ovu budaletinu slusa za nesto

Курчевић Андрија

26.01.2019 14:21

Питање дана кад ћете ви Шиптари добити по гузици, а нарочито овај завратија Харадинај.