Ramuš Haradinaj
Gazeta Express printscreen
Ramuš Haradinaj

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

* Avion u kome se nalazi Haradinaj poleteo sa prištinskog aerodroma

* Haradinaj će preko Beča otputovati za Hag

* Zaobišao teritoriju centralne Srbije

Sa zakašnjenjem od gotovo dva sata, avion u kome je premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, poleteo je sa prištinskog aerodroma.

Haradinaj će preko Beča otputovati za Hag, gde će na poziv Specijalnog suda, formiranog za istagu i procesuiranje zločina tzv. OVK nad Srbima i drugim nealbancima tokom poslednjih sukoba, sutra biti salušan u svojstvu osumnjičenog.

OTVORILA SE PANDORINA KUTIJA! Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova NAJAVIO PROGON! Idu jedan za drugim, zavladala PANIKA!

"Gazeta ekspres" piše da je Haradinajev avion preleteo Đakovicu, potom Podgoricu i da, iako je u širokom luku zaobišao teritoriju centralne Srbije, ipak, leteo iznad Republike Srpske, odnosno Banjaluke i najzad Hrvatske.

Ramuš Haradinaj

Profimedia

Ramuš Haradinaj, Foto: Profimedia

Ramuš Haradinaj, koji je insistirao na tome da je neopozovu ostavku podneo da u Hag ne bi putovao kao premijer, već kao obican građanin, u pismu parlamentu je najavio da će do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora obavljati funkciju premijera vlade u ostavci.

ZBOG OVOGA ĆE GA SRBI OBOŽAVATI Tramp zadao Albancima najjači udarac do sada! Doneo odluku o Kosovu, sve se menja u našu korist!

Haradinaj je na prištinski aerodrom došao u pratnji više automobila sa uključenom rotacijom.

Bonus video

Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!