NAKON BOLTONOVOG POZIVA, PRIŠTINA U PANICI Haradinaj, Limaj, Pacoli i Veseli zasedaju iza zatvorenih vrata, spremaju velike promene!

Odlučuju o važnim temama!

Džon Bolton
Džon Bolton, Foto: Tanjug/AP

Džon Bolton, američki savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Donalda Trumpa, prema najavama kosovskih medija, danas je dobro izribao takozvanog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, zbog protivljenja zahtevu Vašingtona da ukine takse za uvoz proizvoda iz centralne Srbije.

 

Kako pišu prištinski mediji, pozivajući se na pouzdane izvore, jedan od glavnih savetenika Donalda Trampa, danas je tokom dana održao telefonski razgovor od izuzetne važnosti sa Ramušem Haradinajem.

Nakon ovog telefonskog razgovora održanog oko 14h časova, usledio je hitan sastanak u Prištini.

Naime, oči u oči našli su se Haradinaj, Limaj, Pacoli i Veseli! Sastanak je počeo u 16h časova iza zatvorenih vrata i pitanje je kakav če ishod biti, i koju odluku će doneti vlasti u Prištini.

Ramuš Haradinaj
Haradinaj i Pacoli, Foto: AP/Visar Kryeziu

Ranije danas, premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, ponovio je da je spreman na ukidanje nametnutih taksi Srbiji pod uslovom "uzajamnog priznanja", ali da sada razume da priznanje kosovske nezavisnosti nije moguće dobiti bez odricanja dela kosovske teritorije.

On to, kazao je, neće dozvoliti, neće dozvoliti ni formiranje Zajednice srpskih opština, jer ne želi Republiku Srpsku na teritoriji Kosova.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi