SVI ĆUTE DOK SRBE NA KOSOVU LINČUJU! Grupa Albanca napala braću Vučić. "Tukli su me po glavi, licu i nogama. Krvnički su me udarali"

Može li neko da zaštiti Srbe na Kosmetu?! U poslednjem u nizu napada, dvojica Srba iz Donje Gušterice kod Lipljana povređena su kada su na njih nasrnula četvorica mladića albanske nacionalnosti, koji su ih tukli metalnim šipkama.

Kosovo i Metohija, Srbija
Kosovo i Metohija, Srbija, Foto: Shutterstock

U tom napadu, povrede glave, rebara i nogu zadobili su Branislav i Žika Vučić. Vučići kažu da su napadnuti na imanju svog strica, na koje su Albanci ušli bez dozvole.

- Nikoga nisu pitali, ušli su kao da je to njihovo imanje i počeli da sakupljaju plodove. Verujte mi, da su me pitali, pustio bi ih, ne bih se bunio - kaže Branislav.

Grupa Albanaca najpre je fizički nasrnula na njegovog brata Žiku.

- Tukli su me po glavi, licu i nogama. Krvnički su me udarali - kaže Žika Vučić.

Povređenoj braći ukazana je lekarska pomoć, a napad je prijavljen policiji, koja do zaključenja ovog broja nije pronašla napadače. Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica, osudio je napad i dodao da kosovska policija vrlo retko pronađe napadače i razbojnike koji pljačkaju srpsku imovinu.
- Nećemo se predati, naši ljudi su hrabri i hoće da opstanu na ovim prostorima. Imamo priliku da slušamo razne priče o velikim političkim temama, o dijalogu i ostalom, ali o čemu da pričamo ako ne možemo da rešavamo probleme koji muče naš narod - rekao je Popović i dodao da će Srbi, ukoliko policija ne reši brojne slučajeve, biti primorani da se sami organizuju kako bi se zaštitili.

Pajserom po glavi
Branislav Vučić kaže da su on i njegov brat pokušali da objasne Albancima da ne mogu ulaziti u tuđa imanja i uzimati sve što im se sviđa. Oni, kaže Branislav, nisu želeli da ih slušaju, pa je ubrzo došlo do napada.
- Udarali su mog brata pajserom po glavi. Pokušao sam da ih oteram, da pomognem bratu. Tada su počeli i mene da tuku - kaže on.

 

Kamenovana još jedna srpska kuća

Nepoznati počinioci kamenovali su pre dve noći kuću Jovana Ristića u Ljuboždi. Razbili su prozor i oštetili fasadu, a u trenutku napada u kući nije bilo nikoga. - To je drugi slučaj kamenovanja u poslednjih pet dana. Svi smo uznemireni. Poruka je jasna - nismo dobrodošli - rekao je za „Kosovo onlajn“ Mališa Đurić, predsednik privremenog organa opštine Istok.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi