Kosovo i Metohija, Srbija
Shutterstock
Kosovo i Metohija, Srbija

Shutterstock

Kosovo i Metohija, Srbija, Foto: Shutterstock

U tom napadu, povrede glave, rebara i nogu zadobili su Branislav i Žika Vučić. Vučići kažu da su napadnuti na imanju svog strica, na koje su Albanci ušli bez dozvole.

Grupa Albanaca najpre je fizički nasrnula na njegovog brata Žiku.

- Tukli su me po glavi, licu i nogama. Krvnički su me udarali - kaže Žika Vučić.

Povređenoj braći ukazana je lekarska pomoć, a napad je prijavljen policiji, koja do zaključenja ovog broja nije pronašla napadače. Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica, osudio je napad i dodao da kosovska policija vrlo retko pronađe napadače i razbojnike koji pljačkaju srpsku imovinu.
- Nećemo se predati, naši ljudi su hrabri i hoće da opstanu na ovim prostorima. Imamo priliku da slušamo razne priče o velikim političkim temama, o dijalogu i ostalom, ali o čemu da pričamo ako ne možemo da rešavamo probleme koji muče naš narod - rekao je Popović i dodao da će Srbi, ukoliko policija ne reši brojne slučajeve, biti primorani da se sami organizuju kako bi se zaštitili.

 

Kamenovana još jedna srpska kuća

Nepoznati počinioci kamenovali su pre dve noći kuću Jovana Ristića u Ljuboždi. Razbili su prozor i oštetili fasadu, a u trenutku napada u kući nije bilo nikoga. - To je drugi slučaj kamenovanja u poslednjih pet dana. Svi smo uznemireni. Poruka je jasna - nismo dobrodošli - rekao je za „Kosovo onlajn“ Mališa Đurić, predsednik privremenog organa opštine Istok.