Aljbin Kurti
Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Tanjug/AP

Aljbin Kurti, Foto: Tanjug/AP

 

* Pokret Samoopredeljenje osvojio najveći broj glasova na izborima na Kosovu

* Lideri Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova postigli su dogovor o saradnji

* Osmani će imati ključnu ulogu u vlasti Kosova

 

Lideri Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova, Aljbin Kurti i Vjosa Osmani, postigli su dogovor o saradnji, pišu prištinski mediji.

Njih dvoje su, navodi Ljajmi, potpisali dokument o transparentnom upravljanju koji sadrži sedam tačaka. U prvoj je preciziran broj ministarstava - biće ih najviše 15 i dva potpredsednika vlade.

Edi Rama izustio nedopustivo - Srbi će morati, hteli to ili ne hteli!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 11.10.2019. 07:55 - 11.10.2019. 08:01 Neverovatno! Edi Rama, Foto: Printscreen Premijer Albanije, Edi Rama, smatra da dijalog Beograda i Prištine treba da bude okončan međusobnim priznavanjem, da bi, kako kaže, potom i ostale zemlje lančano priznale kosovsku nezavisnost.

Potom se navodi da će žene voditi najmanje 30 odsto ministarstava, da će se svi sastanci vlade prenositi uživo, kao i da će premijer objaviti godišnji izveštaj o sprovođenju programa upravljanja.

KOSOVO NEĆE BITI DRŽAVA! Putin kreće u ofanzivu! Desiće se ono što ni u najluđim snovima nisu naslutili!

U sporazumu piše i da će premijer i ministarstva objaviti sve ugovore i žalbe na zvaničnim veb stranicama, da će postojati depolitizacija u izboru članova odbora i javnih preduzeća, kao i da će biti standardizovani izveštaji o potršnji za sva ministarstva na mesečnom nivou.

 

BONUS VIDEO: Ekskluzivni intervju Milorada Dodika za Alo.rs