Albanci, Priština
EPA
Albanci, Priština, Foto: EPA

Premijer Albanije Edi Rama čestitao je danas Pokretu Samoopredeljenje i Demokratskom savezu Kosova na potpisivanju sporazuma o zajedničkoj kosovskoj vladi. Rama je poručio da se raduje stavljanju na sto pitanja o slobodi kretanja građana.

Isa Mustafa, Foto: Republic of Kosovo Office of the

- Uspeh Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova u formiranju nove vlade i upravljanja Kosovom. Želim najkorisniju moguću saradnju za Albanace ovde i tamo i radujem se stavljanju na sto pitanja slobode kretanja građana i preduzeća na našoj granici - naveo je Rama u Tviter poruci.

Aljbin Kurti i Isa Mustafa potvrdili su danas u Skupštini Kosova da je potpisan sporazum o vladajućoj koaliciji između Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova.

Glavni odbor DSK jednoglasno usvojio sporazum sa Samoopredeljenjem

Glavni odbor Demokratskog saveza Kosova ratifikovao je sporazum sa Pokretom Samoopredeljenje, bez ijednog glasa protiv na sastanku koji je danas održan, javlja Gazeta Ekspres.

Lider DSK Isa Mustafa izneo je pre sastanka neke detalje ovog sporazuma, i rekao da su pokušali da poštuju principe koje je viši partijski organ prethodno uspostavio.

Aljbin Kurti, Foto: AP

Govoreći o povećanju broja ministarstava sa 12 na 15, Mustafa je rekao da je to učinjeno radi boljeg upravljanja i uravnotežene efikasnosti.

S druge strane, mesto predsednika parlamenta kako je rekao, pripada im za ceo četverogodišnji mandat.