Grenel i Kurti
EPA
Grenel i Kurti

EPA

Grenel i Kurti, Foto: EPA

- Pogledao me je direktno u oči i rekao da će ukinuti taksu - rekao je Grenel.

On je podsetio da je stav Sjedinjenih Država je da "stopostotna taksa, koja je uvedena pre nego što je Kurti postao premijer, najviše štete nanosi ekonomiji i narodu tzv. Kosova".

- Zato nema smisla da imamo politiku koja šteti ekonomiji, ne dozvoljavaju preduzećima da napreduju i otvaraju nova radna mesta. To utiče na mlade ljude koji žele radna mesta i kada politika šteti samoj ekonomiji, ne treba očekivati od nas, od Sjedinjenih Država da i dalje podržavamo politiku koja šteti ljudima i aktivnostima ka stvaranju novih radnih mesta - istakao je Grenel.

 Ričard Grenel

printscreen/youtube

Ričard Grenel , Foto: printscreen/youtube

On je naglasio da je američka ekonomija od kada je Tramp predsednik SAD imala fantastične rezultate i da je Tramp od njega zatražio program podrške upravo za tzv. Kosovo i Srbiju u stvaranju stimulativnih ekonomskih koraka i stvaranje povoljne poslovne klime kako bi mladima obezbedili nova radna mesta.

- Nećemo se mešati u politiku. Narod na tzv. Kosovu će izabrati vladu, oni će birati svog lidera, međutim Sjedinjene Države će odabrati svoju politiku i naša politika je veoma održiva, bez obzira na to ko je na vlasti. Taksa treba da se ukine jer verujemo da 100-postotna taksa nanosi štetu vašoj ekonomiji - podvukao je on.

Grenel je naglasio da SAD pokušavaju da pomognu tzv. Kosovu, da pomognu Srbiji, celom regionu, da stvore područje ili region koji ima radna mesta i nade za mlade da bi mogli da ostanu u regionu i imaju kvalitetna radna mesta, da zasnuju svoje porodice i da ove porodice imaju prosperitet, ponovivši još jednom istu poruku.

- Ukinuti taksu i potom možemo sarađivati u širem smislu - rekao je Grenel.