NOVAC NATOPLJEN SRPSKOM KRVLJU! Evo zašto je Kosovo oteto i Srbija bombardovana? Olbrajtova razvila biznis i sprovodila unosne PLANOVE!

Bivša državna sekretarska SAD Madlen Olbrajt od prodaje "Telekoma Kosova" zaradila 20 miliona evra.

U društvu sa Medlin Olbrajt
U društvu sa Medlin Olbrajt, Foto: profimedia

Jedna od najvatrenijih zagovorenica agresije na SRJ 1999 godine, tadašnja državna sekretarka SAD Madlin Olbrajt, zaradila je 20 miliona evra od prodaje "Telekoma Kosova", pišu češki mediji.

Praški portal "Parlamentarni list" navodi da se Olbrajtova vodila isključivo ličnim razlozima u svom zalaganju za bombardovanje SRJ 1999 godine, kao i za stvaranje tzv. nezavisnog Kosova. Portal navodi da je ona zahvaljujući svojim bliskim vezama sa liderima terorističke OVK, pre svega sa Hašimim Tačijem, posle dolaska međunarodne uprave na Kosovo i Metohiju, privatizovala kosovsku telefonsku kompaniju "Ipko", a koju je njena kompanija kasnije prodala slovenačkom operateru "Telekom Slovenija".

Transakcija je izvršena pod odličnim uslovima za Olbrajtovu i njenu kompaniju.

Procedura prodaje telefonske kompanije bila je uređena tako da na konkursu pobedi "Olbrajt kapital menadžment". Nakon preuzimanja Olbrajtova je kompaniju prodala za 20 miliona evra.

Na direktno pitanje čeških medija da li posle 20 godina misli da je bilo u redu da NATO snage bombarduju Srbiju i pobiju više hiljada ljudi, među kojima i mnogo žena i dece, Olbrajtova nije pokazala ni trunku kajanja.

- U Jugoslaviji, Bosni i na Kosovu dogodilo se da je umrlo mnogo ljudi i moram da kažem da je to bila tragedija, kao i da smo dugo pokušavali da pronađemo diplomatsko rešenje. Mi nismo hteli da koristimo bombe, ali stvarno tamo su Srbi na Kosovu ubijali ljude. Koliko puta smo vodili diplomatske pregovore, dali smo sve od sebe, ali Srbi su ubijali ljude samo što su bili muslimani... - brutalno je Olbrajtova ceo naš narod proglasila zločinačkim.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Petar Golemi
  17/03/2019 - 18:41
  Daj babo glavu i vrati Telekomu Srbije pare sto si otela prodajom dela Telekoma Srbije tj Telekoma na Kosovu i Metohiji.Cak se ni Ekrem Luka nije usudio da dira u imovinu Telekoma i BK Telekoma odnosno na kompaniju godina Karica....Daklem daj babo glavu i vrati naše pare!!!!!!!!!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi