Fjora Brovina
screenshoot/Youtube
Fjora Brovina

screenshoot/Youtube

Fjora Brovina, Foto: screenshoot/Youtube

Brovina je, kako se navodi, iz Kosovske policije izašla na način na koji je ušla, tajno i daleko od medija. Portparol specijalnog tužilaštva Ekrem Ljutfiu, najavio je da će ubrzo uslediti saopštenje o saslušanju Brovine. "Ono što mogu sada da kažem je da će uslediti saopštenje za medije", rekao je LJutfiu za Expres.

 

Ljutfiju, kako se navodi, nije precizirao da li je saslušanje Brovine završeno ili će biti nastavljeno. Fljora Brovina iz Veseljijeve DPK je sinoć u kosovskom parlamentu, tokom rasprave o osnivanju međunarodnog tribunala za zločine koje su navodno počinili Srbi, objavila fotografije koje prikazuje silovanje jedne Albanke tokom poslednjh sukoba na KiM.

KUVA SE NA KOSOVU! Priština šalje na Sever 176 policajaca!

Prema njenim rečima, na fotografiji su navodno neki pripadnici srpskih snaga koji su Albanku s Kosova silovalii naočigled članova njene porodice. Expres piše da se sve pretvorilo u skandal kada je ustanovljeno da je fotografija koju je Brovina predstavila pronađena na nekoliko pornografskih sajtova.

OTKRIVENA TEŠKA PREVARA U PRIŠTINI! Mahala slikom u parlamentu, tvrdila da su Srbi silovali Albanku, a sada je isplivala PRAVA ISTINA! Sve je laž!

Ovaj medij navodi i da su u ceo slučaj uključeni i kosovski bezbednosni organi kako bi se otkrilo poreklo fotografija koje je Brovina pokazala u parlamentu. Navodi se, takođe, da se su se nizom izjava predsednik parlamenta Kadri Veselji i njegova DPK distancirali od Brovine, istakavši da je reč o individualnoj akciji.