Hašim Tači
E-STOCK
Hašim Tači

E-STOCK

Hašim Tači, Foto: E-STOCK

"Neće biti pregovora između Kosova i Srbije, daleko smo od postizanja sporazuma bez SAD. Kao prvo, znate da ni dijalog, ni pregovori ili sporazumi nemaju ulogu SAD i drugih prijateljskih država. Evopska unija je suviše slaba i nije jedinstvena da pokrene stvari na Zapadnom Balkanu ", rekao je Tači novinarima nakon sastanka.

PROČITAJ JOŠ:

Rekao je i da će sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije i BiH biti još povećane, jer, prema njegovim rečima, Srbija nastavlja agresivne akcije prema Kosovu.

Protest, Kosovo

Alo.rs

Protest, Kosovo, Foto: Alo.rs

"Porez je legitiman. Ako Srbija nastavi agresivno, mi ćemo samo dodavati mere i krenućemo na recipročnom nivou. Kosovo je spremno za bezuslovni dijalog. Vreme je da Srbija prizna Kosovo. Danas je dan kada kancelarka Merkel treba da uveri Vučića da prizna Kosovo, da ubedi da to isto učini i pet zemalja EU koje ga još nisu priznale", naveo je Tači i dodao da je to ono što, kako je rekao, očekuje od berlinskog samita.

PREPORUČUJEMO:

Očekuje, rekao je, i da će Priština dobiti danas podršku za viznu liberalizaciju.

Kosovo, kako je rekao, ne traži viznu liberalizaciju kao poklon, već je to, kaže, zaslužilo.

"Kosovo će ostati nezavisna, suverena zemlja, uvek poštujući prava Medveđe, Preševa i Bujanovca na pripajanje Kosovu, što bi bilo ispravljanje istorijske nepravde, preneo je Telegrafi.