Kosovo
AP/Darko Vojinović
Kosovo

AP/Darko Vojinović

Kosovo, Foto: AP/Darko Vojinović

Pročitajte još:

Ocenjujući da je ovaj deo KiM najbezbedniji, sagovornici ističu bojazan da iza pomenutog upozorenja stoje saznanja o jednostranim akcijama kosovskih institucija, koje bi dovele do eventualnog nasilja, i opominju da to treba shvatiti ozbiljno.

- Javna je tajna da na Kosmetu britanske obaveštajne službe vršljaju po terenu. Zato postoji bojazan da u saradnji sa kosovskim institucijama možda čak i pripremaju jednostrane akcije, poput upada albanskih specijalaca na sever - kažu Srbi sa KiM, i dodaju da upozorenje dolazi uoči pretnji kosovskih političara da će zauzeti "Trepču".

Preporučujemo i ovo:

Sagovornici podsećaju da su slična upozorenja uputile i SAD svojim građanima, posle povratka na KiM albanskih pripadnika islamske države koji su učestvovali u borbama na ratištima Sirije i Iraka.

Komandant združenih snaga NATO u Napulju admiral Džejms Fogo, koji je u petak posetio opštinu Štrpce, kazao je da se nedavno susreo sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, da je prošetao Severnom Mitrovicom i da se osećao bezbedno.