Hašim Tači
AP/Visar Kryieziu
Hašim Tači

AP/Visar Kryieziu

Hašim Tači, Foto: AP/Visar Kryieziu

- Kao vrhovni komandant Kosovskih bezbednosnih snaga kažem, (tzv.) Kosovo će direktno odgovoriti na svaku pretnju Srbije. Odgovoriće vojskom i policijom ako Srbije ne prestane s ratnohuškačkom retorikom - rekao je Tači.

Pročitajte još:

 

On je naveo da je podela Kosova stara srpska ideja, ali da se to neće dogoditi.

- Beskompromisno ćemo štititi naš integritet i nezavisnost - rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, o sporazumu s Beogradom odlučivaće se na referendumu, a potrebna je i dvotrećinska većina u skupštini, odnosno glasovi 80 poslanika.

Hašim Tači

EPA/Stephanie Lecoq

Hašim Tači, Foto: EPA/Stephanie Lecoq

- Ne verujem da postoji poslanik koji bi glasao protiv pripajanja (Preševske) Doline s (tzv.) Kosovom - rekao je Tači, koji je ideje o međunarodnoj konferenciji o tzv. Kosovu i Balkanskoj uniji nazvao opasnim.

Pročitajte i ovo:

 

To neću dozvoliti, rekao je Tači i naveo da je tzv. Kosovo suočeno sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom lažne države Kosovo i Srbije za priznavanje i dijalog. Tači je rekao da je protiv međunarodne konferencije o tzv. Kosovu - jer to podrazumeva da se i Rusija uključi, i dodao da je dobro što je ta tema zatvorena.

- Otvorena je i ideja o Balkanskoj uniji. To je bila opasna ideja. Za nas važi Evropska unija. Naša budućnost su NATO i EU - ta unija, ali ne i regionalna unija. To je nedopustivo - rekao je Tači.

 

 

Komentari (1)

Goca

15.03.2019 19:19

Naša vojska je ojačana, nećemo to dozvoliti!