Dobrodošli na Kosovo
Instagram/Printscreen/Arno Gujon
Dobrodošli na Kosovo

Instagram/Printscreen/Arno Gujon

Dobrodošli na Kosovo, Foto: Instagram/Printscreen/Arno Gujon

 

* Arno Gujon je odlučio da sa vernim pratiocima na Instagramu podeli voljenu fotografiju

* Reč je o dve strane srpskog stripa "Dobrodošli na Kosovo" koji je naišao na oduševljenje francuske čitalačke publike

* Strip obrađuje temu pogroma Srba na Kosovu i Metohiji

 

Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo", autor knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji" pokrenuo je novu akciju u rodnoj Francuskoj. Naime, on je na čelu svoje organizacije podržao akciju štampanja stripa u kome prati život mladog Dimitrija.

Dimitrije se iz izbeglištva vraća na Kosovo i Metohiju neposredno pre pogroma nad Srbima 2004. godine i tada nastaje borba za opstanak u moru albanskog ekstremizma.

Gujon nije krio oduševljenje što će u njegovoj zemlji deca, ali i odrasli kroz jedan novi pristup "devetoj umetnosti" konačno moći da saznaju nešto više o nemilim događajima na Kosovu i Metohiji i bolje upoznaju pozadinu sukoba koji su se tamo vodili između Srba i Albanaca.

U Francuskoj objavljen strip koji će zapaliti Prištinu: Svi ga kupuju! (FOTO)

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 19.11.2019. 23:16 U Francuskoj je objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" s ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu, saopštio je osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon.

Francuzi će konačno saznati kako su Srbi živeli tog krvavog marta 2004. godine i shvatiti kakav je bio život prethodnih godina i decenija pod stalnom represijom, strahom i zlodelima Albanaca.

Arno Gujon

Instagram/Printscreen/Arno Gujon

Arno Gujon, Foto: Instagram/Printscreen/Arno Gujon

- Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu - napisao je Gujon, komentarišući strip "Dobrodošli na Kosovo".

Gujon je na Instagramu prethodno objavio i fotografiju na kojoj u rukama drži strip i čestitao ekipi predvođenoj Nikolom Mirkovićem na sjajnom projektu.

BONUS VIDEO: Fudbaleri Zvezde pozdravljaju navijače na Jarinju

 

.

 

Komentari (1)

Sara

20.11.2019 23:59

Hvala Vam gospodine i veliki čoveče Arno Gujone!