Miroslav Lazanski
Printscreen: Youtube
Miroslav Lazanski

Printscreen: Youtube

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen: Youtube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će tokom posete Kini razgovarati sa predsednikom Si Đinpingom, između ostalog, i o nabavci šest moćnih dron-bombardera tipa 'ving lung'. Dvojica lidera pregovaraće i o mogućnostima za isporuku PVO sistema FK-3 našoj zemlji. Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da je saradnja izvesna i da bi pomenuto naoružanje za Vojsku Srbije bio od velikog značaja.

Pročitajte još:

Kako Lazanski objašnajva, na zapadu su verovali da je reč o blefu Rusije, kada je Putin to najavljivao ranije.

- Ova podmornica ide jako duboku, ide do 1.000 metra i od 80 do 100 kilometara na sat. To je nezamisliovo u poređenju sa drugim. Ovo je nešto što amerikanci u ovom trenutku nemaju, i ne znaju kako da se tome suprostave – kaže Lazanski, ističući da će ovo važno da se odrazi na trku dve super-sile što se tiče naoružanja.

Miroslav Lazanski

Printscreen: Youtube

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen: Youtube

Kako ističe, pored Rusije i Amerike “bez ikakvog problema” Kina može da parira u smislu tehnike i tehnologije.

Kinezi kažu da mogu da proizvede gotovo sve, kako Lazanski kaže da su oni otišli korak dalje.

Treba pratiti pažljivo šta se dešava na Kosovu

- Ovo sve što se događa na Kosovu je zabrinjavajuće. Zabrana da Srpska lista izađe na izbore u ova četiri grada na severu Kosova, je još jedna stepenica više za prepreku nastavka dijaloga – objašnjava Lazanski.

Kako takođe objašnjava, džihadisti koji su navodno stigli na Kosovo imaju verovatno svoju namenu.

- Verovatno će to biti specijalna udarni odred na severu Kosova. To treba pratiti. Sigurno ih nisu doveli da prave burek i baklave – upozovrava Lazanski.