Kristofer Hil
U.S. Department of State
Kristofer Hil

U.S. Department of State

Kristofer Hil, Foto: U.S. Department of State

Hil, koji u Tirani učestvuje na Samitu o miru u jugoistočnoj Evropi, kaže da je korekcija granica važno pitanje, koje ne moze biti rešeno bez dobrog poznavanja situacije i sagledavanja kako bi na to reagovali građani.

To, kako je rekao, nije tema poput sastavljanja godišnjeg budžeta, već je reč o budućnosti.

PROČITAJ JOŠ:

Stoga, smatra, s tim pitanjem treba biti oprezan i lično, kaže Hil, ne bih žurio.

"Druga stvar je kada postoje razlike između zemalja za koje ljudi veruju da će ih lako rešiti. Pitanje granice je više od toga. Nisam protiv i razumem zašto se o tome toliko razgovara, ali to treba raditi s oprezom", rekao je.

Kosovo, Albanci, Priština

Tanjug/Rade Prelić

Kosovo, Albanci, Priština, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Govoreći o bezbednosnoj situaciji na Balkanu, HIl je oceno da je ona stabilna, ali da svakodnevno treba raditi na poboljšanju te stabilnosti.

"Bezbednosnu situaciju treba poboljšati, ali u poređenju od pre 20 godina, situacija je bolja. To je nešto na čemu treba raditi svaki dan", rekao je američki diplomata.

Zabrinut je, kaže, zbog ruskog uticaja na Balkanu, ali je naglasio da je budućnost država regiona u NATO-u i EU.

Amerikanci podigli avione, u toku su izviđački letovi na granicama Srbije!

AUTOR: Alo.rs/A. Mlakar/T.Đ. DATUM I VREME: 25.10.2019. 14:04 - 25.10.2019. 14:28 Poleteli iz vazduhoplovne NATO baze Avijano, obalom uz Albaniju, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu.

Dodao je da ima neke brige i u vezi s tim što se u ovom trenutku dešava na Balkanu, ali da ne brine o tome kakva će biti budućnost regiona.

"Balkan će biti integrisan u EU i NATO", zaključio je Hil.

BONUS VIDEO: